26 Nisan 2021 20:56
/
Güncelleme: 27 Nisan 2021 09:38

TSK operasyonunda hayatını kaybeden asker sayısı 3'e çıktı

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" adları verilen askeri operasyonda iki askerin daha yaşamını yitirdiğini duyurdu. Operasyonda hayatını kaybeden askerlerin sayısı üçe çıktı.

TSK operasyonunda hayatını kaybeden asker sayısı 3'e çıktı

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe-Yıldırım" adı verilen askeri operasyonda çıkan çatışmada 26 Nisan günü Piyade Teğmen Mehmet Kıvık ve Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Çalım'ın yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Operasyonda el yapımı patlayıcıya basan bir askerin ise yaralandı belirtilmişti.

25 Nisan günü de Piyade Uzman Çavuş Aygün Çakar "Pençe Şimşek" operasyonunda hayatını kaybetmişti. Irak Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Zap, Metîna ve Avaşîn bölgelerine yönelik "Pençe-Şimşek" ve "Pençe-Yıldırım" adı verilen askeri operasyonlarda yaşamını yitiren asker sayısı üçe çıktı. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et