22 Nisan 2021 12:47

Denizli’de kent ormanında sessiz sedasız ağaç kesimi

Denizli’nin Pamukkale İlçesi Kent Ormanı’nda kesilip yol kenarına dizilen onlarca ağaç çevrede yaşayanların tepkisine neden oldu.

Denizli ağaç kesimi | Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Denizli’nin Pamukkale İlçesi Kent Ormanı’nda kesilip yol kenarına dizilen onlarca ağaç çevrede yaşayan yurttaşın tepkisini çekti. Bağbaşı mahallesinde oturan Kervansaray mahallesi Kent Ormanı’na sıkça yürüyüşe çıkan yurttaş sıra sıra dizili onlarca ağacın kesildiğini görünce fotoğraflarını çekti. Etrafta hiçbir resmi yazı ya da bilgilendirme tabelası görmeyen yurttaş Evrensel’e konuşarak kaçak kesim ihtimaline ilişkin tepkilerini dile getirdi.

Fotoğrafları çeken yurttaş, “Bu bölgede yapılan ağaç kesimi kaçak görünüyor. Bir tabela yok. Sahibi belli değil. Ormanın içinde inşaat halinde binalar da var. Biri yarım kalmış. Burası kent ormanı buradan kesilen her ağacın hesabı verilmeli. Her şeye zarar verilebilir ama doğa katliamının geri dönüşü yok, telafisi yok” diye konuşarak tepkilerini dile getirdi.

Onlarca ağacın sıra sıra dizili olmasına ilişkin de konuşan Denizlili yurttaş “Bunları tertemiz de dizmişler. Demek ki bunun devamı da gelecek. Kesim devam edecek tek seferde yükleyip götürecekler. Belki gündeme gelirlerse biri çıkar da bu ağaçlarla ilgili açıklama yapar. Yoksa sessiz sedasız ağaçları kesip götürecekler buradan” ifadelerini kullandı. (Denizli/EVRENSEL)

Reklam