17 Nisan 2011 09:12

Cezayir’de anayasa değişikliği

ARAP dünyasını saran isyanın ülkesine sıçramasından korkan Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Budeflika, anayasa değişikliği yapacağını açıkladı.Hastalığı nedeniyle 3 aydır toplum karşısına çıkmayan 74 yaşındaki lider devlet televizyonunda halkına hitap etti. Budeflika, “Demokrasi ve kurumlarını güçlendirmek i&

Cezayir’de anayasa değişikliği
Paylaş

ARAP dünyasını saran isyanın ülkesine sıçramasından korkan Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Budeflika, anayasa değişikliği yapacağını açıkladı.

Hastalığı nedeniyle 3 aydır toplum karşısına çıkmayan 74 yaşındaki lider devlet televizyonunda halkına hitap etti. Budeflika, “Demokrasi ve kurumlarını güçlendirmek için bu anayasa reformunu yapmak aciliyet kazanmıştır. Bu konudaki arzumu çeşitli kereler dile getirmiş ve sizlerle paylaşmıştım. Demokratik bir anayasa için oluşturulacak anayasa kurulu reformlar konusunda çalışmalarına başlayacak” dedi.

Öte yandan Cezayir’deki protestoların başını çeken üniversiteli gençler, kez daha sokaklara indi. Başkent Cezayir’de toplanan binlerce öğrenci eğitim bakanının istifasını isterken, polis öğrencilerin hükümet binalarına ulaşmasına izin vermedi.

Öğrenciler aylardır, eğitim kanununda yapılan değişiklikleri protesto ediyorlar. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İngiliz askerlerin yeni işkence kaseti ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Gbagbo, BM’nin elinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...