17 Nisan 2011 09:11

İngiliz askerlerin yeni işkence kaseti ortaya çıktı

IRAK’taki İngiliz askerlerinin, Iraklı bir sivile sorgusu sırasında işkence uyguladıkları ortaya çıktı. İngiliz Savunma Bakanlığı, İngiliz askerlerinin, 6 askerin hayatını kaybettiği bir olaya ilişkin gözaltına alınan bir sivile işkence uyguladıklarını gösteren video hakkında soruşturma başlattı. Söz konusu görüntülerde &oum

İngiliz askerlerin yeni işkence kaseti ortaya çıktı
Paylaş

IRAK’taki İngiliz askerlerinin, Iraklı bir sivile sorgusu sırasında işkence uyguladıkları ortaya çıktı. İngiliz Savunma Bakanlığı, İngiliz askerlerinin, 6 askerin hayatını kaybettiği bir olaya ilişkin gözaltına alınan bir sivile işkence uyguladıklarını gösteren video hakkında soruşturma başlattı. Söz konusu görüntülerde ölen arkadaşlarının intikamını almak isteyen askerlerin feci şekilde dövdüğü sivilin kanlar içindeki kırılan çenesinin de resmen sallandığı görülüyor. Bakanlık hakkında soruşturma başlattığı video, bugün İngiliz Daily Mail gazetesi tarafından yayınlandı. Gazete, videoyu ordu içindeki bir kaynağından edindiğini belirtti. Videonun ise “Red Caps” olarak bilinen 6 İngiliz Ordu Polisinin 2003’te öldürülmelerinin ardından olayı soruşturan İstihbarat Birimi’nden bir asker tarafından çekildiği aktarıldı.

Yaklaşık 1 dakika uzunluğundaki video, görüntülerden dehşete düştüğünü söyleyen bir eski asker tarafından kurtarılmış. Görüntüler, Iraklı bir sivilin askerler tarafından bir zırhlı aracın arkasında feci şekilde dövülürken gösteriyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mübarek’in partisi tarih oldu

SONRAKİ HABER

Cezayir’de anayasa değişikliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...