18 Nisan 2021 06:15

Muğla'da orman yangınları: 29 hektar alan zarar gördü

Muğla'nın Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde çıkan orman yangınlarında toplam 29 hektar alan zarar gördü.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Muğla'nın Menteşe ve Kavaklıdere ilçelerinde çıkan orman yangınlarında toplam 29 hektar alan zarar gördü. Sabotaj ihtimali üzerine soruşturma başlatıldığı aktarıldı.

Menteşe'nin kırsal Göktepe Mahallesi Kavaklı mevkiinde dün saat 18.30 sıralarında, kızılçam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda yangın çıktı. Bu yangından 5 dakika sonra da Kavaklıdere ilçesi Sazak Yaylası'ndan alevler yükselmeye başladı.

Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangınlara müdahale için bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Menteşe'deki yangına 24 arazöz, 13 su tankeri, 4 ilk müdahale aracı, 8 dozer ve 150 orman işçisi, Kavaklıdere'dekine ise 6 arazöz, 4 su tankeri, 2 ilk müdahale aracı, 1 dozer ile 100'ün üzerinde orman personeliyle karadan müdahale edildi.

Söndürme çalışmalarına Muğla Büyükşehir, Menteşe, Kavaklıdere ile Yatağan belediyelerinin itfaiye ekipleri de destek verdi. Aydın, Denizli, Manisa ve İzmir illerinden de takviye ekipler sevk edildi.

Sazak yaylasındaki yangın 5 saat, Kavaklı mevkiindeki yangın da 7 saatlik uğraş sonucu güçlükle kontrol altına alındı.

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir "Şiddetli rüzgar nedeniyle ağzımız yüreğimize geldi. 7'den 70'e herkesin olağanüstü emekleriyle alevler kontrol alındı. Yangının söndürülmesinde emeği geçen herkese minnettarım" diye konuştu.

Menteşe'de 25 hektar, Kavaklıdere'de ise 4 hektar olmak üzere 29 hektar alanın zarar gördüğü orman yangınlarında sabotaj ihtimali üzerine soruşturma başlatıldı. (Muğla/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Afyon'da devlet hastanesinin yemekhanesi bile yoğun bakıma çevriliyor

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de EMEP'ten Valilik kararına tepki: 1 Mayıs yasaklanamaz!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...