13 Nisan 2021 19:02

Kuzey Kıbrıs'ta eğitim emekçileri toplum sağlığı için uyarı grevi yapacak

Eğitim ve Sağlık Bakanlığına tepki gösteren KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, eğitim emekçilerinin üç gün uyarı grevi yapacağını açıkladı.

Şener Elcil | Fotoğraf: Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası

Paylaş

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nde bir Kovid-19 vakasının çıkmasının ardından, Eğitim ve Sağlık Bakanlığının pandemi kuralları konusunda tutarsız davrandığını ve aşı sözünü yerine getirmediğini belirterek üç gün uyarı grevi yapacaklarını açıkladı.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nde yaşanan bir Kovid-19 vakasının ardından basın açıklaması yaptı. Okullarla ilgili verilen aşı sözünün hâlâ gerçekleşmediğini belirten Elçil, “Sağlık Bakanı öğretmen düşmanlığını kendine ilke edinmiş, tek derdinin ülkedeki kumarhane ve gece kulüplerini açmak olduğunu bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştır. Yarından itibaren okulun açılacağının duyurulmuş olması, tam bir talihsizliktir” dedi.

Öğrenci ve öğretmenlerin sağlığının korunması için 14-15-16 Nisan tarihlerinde, 08.00-09.20 saatleri arasında, uyarı grevinde olacaklarını duyuran Elcil, “Ailelerimizin çocuklarını okula göndermemeye özen göstermelerini saygılarımızla rica ederiz” dedi.

KTÖS, grevle ilgili yarın saat 11.00'de Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi önünde basın açıklaması yapacak. (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkan Yardımcısı Umut Yeğin: Newroz’un coşkusuyla 1 Mayıs’a

SONRAKİ HABER

Norveç’te özel sektörde TİS anlaşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...