13 Nisan 2021 11:04

Afyon'da işkence edilen çocuğun babası: Gariban olunca adalet yavaş işliyor

Afyonkarahisar’da alacağını istediği iki kişi tarafından saatlerce dövülen Ş.C.K'ye ilişkin dava 16 Nisan'da görülecek. Çocuğun ailesi, sanıkların hakettiği cezayı almasını bekliyor.

Fotoğraflar: Özkan Kahvecigil

Paylaş

Afyonkarahisar’da çalıştığı balıkçıdan 200 lira alacağını isteyen ve saatlerce işkence edilen 16 yaşındaki Ş.C.K. davasının ilk duruşması 16 Nisan’da saat 10.00’da Afyon Adliyesi 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

7 Mart’ta 16 yaşındaki S.C.K’ya daha önce çalıştığı balıkçıdan aldığı telefonda, önceden kalan 200 lira alacağının ödeneceği söylenerek o gün de çalışması istendi. İş sonunda parasını isteyen S.C.K, 5 saat boyunca işkence edilerek dövüldü. Kaçarak kurtulan S.C.K, Akif A. ve Ali S’den şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Akif A. ile Ali S, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Akif A. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı, Ali S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Daha sonra Akif. A. işkence ettiği çocuğa hırsızlık ve yaralamaya teşebbüs suçlamaları yöneltti. Kamu davasının ilk duruşması 16 Nisan saat 10.00’da 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek. Evrensel’e konuşan anne ve baba adalet istediklerini ve kamuoyundan destek beklediklerini ifade etti.

“GECELERİ ‘ABİ VURMA’ DİYE SIÇRAYARAK UYANIYOR”

Ş.C.K’nin annesi Tülay Taşpınar oğlunun hakkı olan parayı istediğini ve işkence gördüğünü dile getirerek “Oğluma hakkı olanı istediği için hırsızlık iftirası attılar. Benim oğlum asla öyle bir şey yapmaz. Adalet yerini bulsun istiyorum” diye konuştu. Taşpınar oğlunun psikolojisinin bozulduğunu belirterek şunları söyledi; “İşkence edenlerin serbest bırakılacağına dair dedikodular duyuyoruz. ‘Kim cezasını çekti ki onlar çeksin, serbest bırakırlar yakında’ diye söyleniyor etrafta. Bu söylentiler bile çocuğumu kötü etkiliyor. Olayın üstünden 1 ay geçti oğlum halen etkisinden çıkamadı. Çocuğum uyku uyuyamıyor. Geceleri ‘abi vurma’ diye sıçrayarak uykudan uyanıyor. Benim çocuğum çarşıya pazara çıkamıyor. Benim çocuğum daha 16 yaşında. Adalet istiyoruz. Suçlular cezasını çeksin istiyoruz.”

“KENDİ SUÇLARINI ÖRTMEK İÇİN OĞLUMA İFTİRA ATTILAR”

Çocuğun babası Özkan Kahvecigil de diğer şüpheli Ali. S’nin serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Kahvecigil “Dışarıdaki adamı neden saldılar. İlk tokadı o atmış. 2 kişi dövüyor biri suçu üstüne alıyor. Bir de hırsızlık suçu attılar. Oğlum kendini korumak için kasa savurdu onu da silah saymışlar. Oğluma arabayı kendileri verdi. Çekirdek almaya kendileri yolladı. Kendi suçlarını örtmek için oğluma iftira attılar” dedi.

“GARİBAN OLUNCA ADALET YAVAŞ İŞLİYOR”

Son olarak adaletin yerini bulması için kamuoyundan destek beklediğini söyleyen Kahvecigil “Ben inşaat işçisiyim. Balıkçılık da yaptım. İşçiyiz biz garibanız. Oğlum fabrikatör çocuğu olsa, zengin çocuğu olsa böyle olmaz. Gariban, fakir olduğumuz için adalet bize gelince yavaş işliyor” ifadelerini kullandı. (Afyon/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Demokrasi Konferansı bileşenleri: Ülkenin geleceğinde bizim de sözümüz var!

SONRAKİ HABER

ABD'de Daunte Wright'ın öldürülmesini protesto eden 40 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...