07 Nisan 2021 06:14

TFF Başkanı Nihat Özdemir futbolcuların Kovid-19 aşısı kapsamına alınacağını açıkladı

TFF Başkanı Özdemir, futbolcuların, hakemlerin ve personelin aşılama kapsamına alınacağını açıkladı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu da tüm futbol aktörlerinin 1 ay içerisinde aşılanacağını söyledi.

Fotoğraf: Arif Hüdaverdi Yaman/AA

Paylaş

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, futbolcuların, hakemlerin ve kulüplerin idari personelinin aşılama kapsamına alınacağını açıkladı. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise gazetecilere; alt liglerden başlayarak en üst lige kadar tüm futbol ailesine 1 ay içinde aşı yapılacağını söyledi.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, FOX TV'de yayımlanan Çalar Saat adlı programda TFF Başkanı Nihat Özdemir'in Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştüğünü ve kulüplerin idari personelinin, futbolcuların ve hakemlerin aşılanması konusunda olumlu yanıt aldığını belirtti.

Kulüpler Birliği ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu bugün İstanbul’da bir araya geldi. Gündemlerdeki konulardan biri de futbol camiasının aşılanmasıydı. TFF Başkanı Nihat Özdemir’in dün Ankara’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşüp futbolcuları, hakemleri, tesisler ve statlardaki idari personeli  aşılama isteğini iletmesinin ardından bu konu Sağlık Bakanlığı’nda değerlendirmeye alınmıştı. Bugünkü Kulüpler Birliği -TFF toplantısının ardından ise bu talebin olumlu karşılandığı bilgisine ulaşılırken, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise gazetecilere; alt liglerden başlayarak en üst lige kadar tüm futbol ailesine 1 ay içinde aşı yapılacağını söyledi.

Milliyet yazarı Atilla Gökçe de bugünkü yazısında Özdemir'in Bakan Koca ile görüştüğünü ve aşı talebini ilettiğini belirtmişti.

Atilla Gökçe yazısında "Süper Lig kulüpleri, futbolcuları ve teknik kadrolarda yer alan antrenörleri bir an önce aşılatmak amacında. Uygulanmakta olan aşı protokolunda sıralarını bekliyorlar. Ancak ücretini kendileri ödemek koşuluyla yurt dışından da aşı getirebilmek için izin istiyorlar. TFF Başkanı Nihat Özdemir, dün Ankara’da Sağlık Bakanı ile görüşüp talepleri iletti. Özdemir, !Sadece futbolcuları değil, hakemlerimizi, idari personelimizi, turistik hizmet veren tüm elemanları aşılatmak istiyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca ile konuştum. Elinden gelen yardımı yapacağını söyledi. Onay bekliyoruz! dedi." ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Latin Amerika ülkelerinde Kovid-19'a bağlı can kayıpları artıyor

SONRAKİ HABER

Suç örgütü başı Sedat Peker'in Makedonya'da sahte evrakla ikamet ettiği ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa