17 Nisan 2011 08:42

YSK, milletvekili liste incelemesini bugün tamamlıyor

Yüksek Seçim Kurulu(YSK), siyasi partilerin 11 Nisan’da getirdiklerin seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listeleri ile bağımsız milletvekili adaylığı için yapılan başvuruların incelenmesini bugün tamamlayacak.Kurul, listeleri ilgili il seçim kurulu başkanlıkları ile radyo, televizyon ve Resmi Gazete’

YSK, milletvekili liste incelemesini bugün tamamlıyor
Paylaş

Yüksek Seçim Kurulu(YSK), siyasi partilerin 11 Nisan’da getirdiklerin seçime katılacakları seçim çevrelerine ait aday listeleri ile bağımsız milletvekili adaylığı için yapılan başvuruların incelenmesini bugün tamamlayacak.

Kurul, listeleri ilgili il seçim kurulu başkanlıkları ile radyo, televizyon ve Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere ilgili mercilere gönderecek. Milletvekili geçici aday listeleri, yarın Resmi Gazete’de yayımlanacak.

20 Nisan Çarşamba günü ise geçici aday listelerine karsı seçim kurullarına yapılacak itirazların son günü. 24 Nisan Pazar günü ise milletvekili geçici aday listelerine karşı il seçim kuruluna yapılan itirazlar YSK tarafından karara bağlanacak. Ayrıcı milletvekili geçici adaylığından istifa edenlerde YSK’ya durumlarını bildirecekler. YSK ise istifa, itiraz veya inceleme üzerine adaylıktan çıkarılmalar nedeniyle listelerdeki eksilmeleri partilere aktaracak.

29 NİSAN’DA KESİNLİK KAZANACAK

Aday listelerinde meydana gelen eksikliklerin ilgili siyasi partilerce tamamlanarak YSK’ya bildirilmeleri için son gün ise 25 Nisan Pazartesi. 26 Nisan salı günü ise birleşik oy pusulasında yer alacak bağımsız aday sıralaması için tüm il seçim kurullarında aynı anda, saat 11.00’de kura çekilecek. Davete rağmen kuraya katılmayan bağımsız aday yerine ise il seçim kurulu kura çekimi yapılacak. 28 Nisan Perşembe günü listeler kesinlik kazanacak. YSK’ca milletvekili kesin aday listeleri ilan edilmek üzere il seçim kurullarına, Resmi Gazete’ye, radyo ve televizyonda yayınlanmak üzere ilgili mercilere gönderilecek, 29 Nisan Cuma günü ise kesin listeler ilan edilecek. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

DES: Seçim beyannamelerinde memurun adı yok

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: AKP, insanı unutmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa