05 Nisan 2021 07:58

ATV, Ölümlü Dünya'daki "Dolar olmuş 4…" repliğini yine sansürledi

ATV'de yayımlanan "Ölümlü Dünya" filminde dolar kuruna ikinci kez sansür uygulandı. Turkuvaz Medya Grubu'na ait kanal "Dolar olmuş 4…" repliğini yine kesti.

Ölümlü Dünya filminin afişi

Paylaş

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki ATV'de dün akşam ekrana getirilen "Ölümlü Dünya" filmininde "Dolar olmuş 4 lira" repliği sansürlendi. Kanal 11 Eylül 2018'de de aynı repliği sansürlemesiyle gündeme gelmişti.

2018 yapımı "Ölümlü Dünya" filmini dün akşam ekrana getiren ATV, filmdeki dolar kuru repliğine sansür uyguladı.

Filmin orijinalinde “Bu çocuk proteini nereden alacak? Diyelim mercimekten alacak; mercicek, nohut, bakliyat bunların hepsi ithalat kalemi baba. Hepsi kamyonla, tırla geliyor. Zaten akaryakıt dolarla. Dolar olmuş 4…” repliği yer alırken, ATV versiyonunda "Dolar olmuş 4" repliği sansürlendi.

 

REPLİK, 2018'DE DE KESİLMİŞTİ

ATV, 11 Eylül 2018'de de aynı repliği sansürlemesiyle gündeme gelmişti. Durumu fark eden izleyicilerin Twitter'da ATV'ye tepki göstermesiyle "#ÖlümlüDünya" etiketi Türkiye gündemine girmişti.

ÖLÜMLÜ DÜNYA

26 Ocak 2018'de vizyona giren ve yönetmenliğini Ali Atay'ın yaptığı "Ölümlü Dünya"da Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Meltem Kaptan, Mehmet Özgür ve Özgür Emre Yıldırım gibi isimler yer alıyor.

Film, nesillerdir Haydarpaşa Garı’nda Anadolu Tat Lokantası’nı işleten Mermer Ailesinin ikili yaşamını anlatıyor. Dışarıdan oldukça sıradan bir hayat yaşadıkları izlenimini veren aile, aslında nesillerdir kiralık katillik yapıyor ve dünya çapında etkin olan dev bir organizasyon için çalışıyor. Organizasyonun kimi kurallarının ihmal edilmesiyle işler karışıyor ve ailenin kimliği açığa çıkıyor. Artık aile pılını pırtını toplayıp yola koyulması ve peşlerindeki dev örgütü atlatması gerekiyor… (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP'li Güzelmansur: Kod 29'la her gün 289 işçi işten atıldı

SONRAKİ HABER

Basın Meslek Örgütleri: Basın kartını meslek örgütleri vermeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...