06 Aralık 2012 12:56

İstediğimizi alana kadar...

Mısır’da, çoğunluğu Selefi ve Müslüman Kardeşler yandaşı olan anayasa komisyonu yeni anayasa çalışmalarına başlamasıyla birlikte, demokrat ve devrimci kesimleri karşısına aldı. Mursi seçimler boyunca yeni anayasa sürecinde tüm kesimlerin taleplerini karşılayan bir anayasa yapacağını söylüyordu. Fakat “beklenen&r

İstediğimizi alana kadar...
Paylaş
Mohamed Fakhrulden

İslamcılar tüm muhalif liderlere saldırdılar, hatta muhaliflerin İsrail ve ABD ajanı olduğunu söylediler. Bu söylemler, Mısır halkını incitti. İki seçeneğimiz vardı; ya yeni anayasayı kabul edecektik ya da onu değiştirecektik. Ama her iki seçenekte de diktatörlükle yüzyüze geldik. Bu yüzden bizler bir hukuk savaşı vermeye başladık.

Yetkilerin azaltılması, anayasanın yeniden hazırlanması ve yeni komisyonun oluşturulması için alanlara çıkıldı. Başkanlık sarayının önünde milyonlarca insan toplandı. Yapılan protestolara karşı Müslüman Kardeşler Sarayın önünde toplanma çağrısında bulundu. Müslüman Kardeş taraftarları Başkanlık Sarayının önünde bekleyenlere saldırdı, çadırlarını yerinden söktü. Protestolarda birçok kişi yaralandı ve hayatını kaybedenler oldu.

*El Mahalla

ÖNCEKİ HABER

‘Asgari ücret bin 500 lira olmalı’

SONRAKİ HABER

Görünmez emek yok sayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa