17 Nisan 2011 08:30

Edremit’te sağlıkta dönüşüm konuşuldu

SES Edremit temsilciliğinin düzenlediği sağlıkta dönüşüm paneli, Zeytinli Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.Panele SES Balıkesir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Seyhan, gazetemizin yazarlarından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi dahiliye uzmanı Dr.Zeki Gül, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitici pratisyen

Edremit’te sağlıkta dönüşüm konuşuldu
Paylaş

Panele SES Balıkesir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Birsen Seyhan, gazetemizin yazarlarından Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi dahiliye uzmanı Dr.Zeki Gül, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi eğitici pratisyen hekimlik derneği eski yöneticisi Cüneyt Özboyacı ve Tabip Odası Burhaniye temsilcisi Dr.Birgi Tuna konuşmacı olarak katıldı.

Sağlıkta dönüşüm programının, neo-liberal ekonominin sağlıkta dönüşüm programı olduğunu vurgulalayn Dr. Zeki Gül, bunun acı sonuçlarının program uygulanmaya başladıkça görüldüğünü belirtti. Bunun kapitalist bir model olduğuna dikkat çeken Gül, sağlığın paralı hale getirildiğine dikkat çekti. Dr. Birgi Tuna ise sağlığın bir kamu hizmeti olmaktan çıkartılarak tamamı ile serbest piyasanın kontrolüne sokulmaya çalışıldığını söyledi. Dr. Cüneyt Özboyacı programın pratikteki uygulamalarından bahsetti. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taksim Meydanı’nda ‘19 Nisan’ eylemi

SONRAKİ HABER

Bir duble yol daha çöktü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...