17 Nisan 2011 08:17

Taksim Meydanı’nda ‘19 Nisan’ eylemi

Kürt siyasetçileri ve insan hakları savunucularının da aralarında bulunduğu 104’ü tutuklu 152 kişi hakkında “KCK üyesi” oldukları iddiasıyla açılan davanın 19 Nisan'da Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşması, Diyarbakır'da olduğu gibi İstanbul’da da protesto edilecek. BDP İstanbul İ

Taksim Meydanı’nda ‘19 Nisan’ eylemi
Paylaş

Tarlak, Kürt halkının bu zorbalığa ve baskıya karşı sessiz kalmayacağını, AKP eliyle uygulanmaya çalışılan tasfiye planlarını boşa çıkarmak için tutuklu siyasetçilerini sahipleneceğini söyledi. Bu temelde tüm demokrasi güçlerini ve Kürtleri Salı günü saat 12.00’da Taksim Meydanı'nda yapacakları oturma eylemine davet eden Tarlak, “Kürt halkını temsilcilerinin onurlu tutumunu hayatın tüm alanlarına taşıyarak, davayı takip etmek amacıyla yapacağımız eylemimize davet ediyor, tutuklu siyasetçilerin onurlu tavırlarına destek olmaya çağırıyoruz” dedi.

Tarlak’ın ardından söz alan Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu İstanbul Milletvekili adayı Sebahat Tuncel, KCK davasının sıradan bir dava olmadığını ve 19 Nisan'da duruşmada tutuklu siyasetçilere gösterilecek tutumun da önümüzdeki dönem Türkiye siyasetinin nasıl gelişeceğinin bir göstergesi olacağını söyledi. Tuncel’in ardından konuşan Sırrı Süreyya Önder ise, “Yıllardır egemenlerin çaldığı plak aynıdır. Tutuklamadır, gözaltıdır. Ama devrimciler mücadeleyi yürütmek için alan seçmezler. Umarız 19 Nisan'da tutuklu Kürt siyasetçiler serbest bırakılır birlikte alanlarda çalışırız” dedi.

Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Levent Tüzel de, tutuklanan siyasetçilerin tutuklanmasının tek sebebinin Kürt halkının ve emekçilerin taleplerini dile getirmek olduğunu belirterek, bunun ise KCK davasının siyasi bir dava olduğunu gözler önüne serdiğini kaydetti. Tüzel, yargı kurumlarına da çağrıda bulunarak bu yargılamaya son vermeleri gerektiğini söyledi. Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu İstanbul  3. Bölge Milletvekili adayı Mustafa Avcı da KCK davasının özünde 29 Mart yerel seçimlerinde Kürtlerin ortaya çıkardığı başarının intikamı olduğunu belirtti. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Ostim’de iş güvenliği broşürü

SONRAKİ HABER

Edremit’te sağlıkta dönüşüm konuşuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...