25 Mart 2021 09:42
Son Güncellenme Tarihi: 25 Mart 2021 14:59

Özkan, AKP Kongresinde kalabalık görüntünün yatay çekimden dolayı olduğunu iddia etti

AKP'nin 7. Olağan Kongresi'nde pandemi kurallarına uyulmadığı yönündeki eleştirilere yanıt veren AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Yatay çekimde öyle görünüyor" dedi.

Görsel: Haber Global adlı YouTube kanalında yayımlanan videodan alınan ekran alıntısı

Paylaş

AKP'nin Kovid-19 pandemisine rağmen binlerce katılımcıyla gerçekleştirdiği büyük kongresine yöneltilen eleştirileri yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, "Bir kilometrekarelik alanda inanın yatay çekimde insanlar adeta üst üste binmiş gibi gözüküyor" dedi.

AKP’nin birçok ilden binlerce katılımcıyla gerçekleştirdiği 7. Olağan Kongresi'nin pandemi kurallarını ihlal ettiği eleştirilerine AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan yanıt verdi. Kongre'deki fiziksel mesafesiz görüntüleri "yatay çekimin yanıltması nedeniyle insanlar iç içe görünüyor" sözleriyle savundu. Özkan'ın bu ifadeleri Twitter'da tepki çekti.

"YATAY ÇEKİMDE ÖYLE GÖZÜKÜYOR"

“Kongre alanına gelen bütün delegasyonun hepsi tek tek testlerden geçirilmiştir. Zaten diğer tarafta maske, mesafe konularında tribünlerde olabildiğince elimizden gelen gayreti ortaya koyduk” diyen Özkan, özellikle kongre salonun dışı ve tribünde fiziksel mesafenin ihlal edildiği görüntüleri şöyle yorumladı:

“Kalabalığın içerisinden bir şekilde geçtik ve kongre alanına girdik. Sizler de medya anlayışıyla çok da iyi takdir edersiniz ki, orada yapay bir çekimi dikkate aldığınız zaman bir kilometrekarelik alanda inanın yatay çekimde, insanlar adeta üst üste binmiş gibi gözüküyor. Oysaki o kalabalığın içerisinde bulunduğunuz zaman orada çok daha küçümsenmeyecek bir mesafe vardı. Ben orada yapay bir kamera çekiminin yanılttığını düşünüyorum.

İnanın su içmek için zaruret haricinde hiçbir şekilde teşkilat mensuplarımızın maske, mesafe, temizlik kurallarına riayetsizlik göstermediğinin altını çizmek lazım. Bu konuda bir hassasiyet vardı. Biz bunu özellikle gözlemledik. Özellikle de salon içerisinde gerek kolonya ve temizlik malzemeleri konusunda da bir sıkıntı söz konusu değildi."

KONGRE ALANI GERÇEKTEN 1 KİLOMETREKARE Mİ?

Özkan, kongrenin yapıldığı salon için "1 kilometrekarelik alan" ifadesi kullandı ancak Ankara Arena 55 bin metrekare alan üzerine kurulu bir tesis. Ankara Arena'nın alanını 1 kilometrekareye (1 milyon metrekare) tamamlayabilmek için tesisin yaklaşık 17 misli daha fazla alan gerekiyor. Spor salonunun içi ise 55 bin metrekareden de küçük.

"KONGRE YAPTIĞIMIZ İLLERDE VAKA SAYILARINI TAKİP ETTİK"

AKP’nin daha önce de gerçekleştirdiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın lebalep dediği il kongrelerinde parti içinden itirazlar olduğunu itiraf eden Özkan, "Bu itirazları maalesef il kongrelerimizde dile getirenler de oldu. Oralarda da tedbirler tam anlamıyla alınmıştı. Biz özellikle sorumluluk anlayışıyla hareket ettiğimizden dolayı kongreyi yaptığımız bütün illerde 4-5 gün süreyle oradaki bütün Kovid-19 vaka sayılarını çıkardık. Oralarda hiçbir artış olmadı. Olağan vaka sayısından başka hiçbir şey görmedik" dedi.

"RİAYET ETTİKTEN SONRA BULAŞMA İHTİMALİ SIFIRDIR"

Özkan, şunları söyledi:

"Tedbire riayet ettikten sonra maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet ettikten sonra inanın 1,5 metrede bir Kovid’in bulaşma ihtimali sıfırdır. Bu anlamda göreceksiniz, önümüzdeki 1 haftalık süreçte yine bütün Türkiye genelinde gözlemlenecektir. Burada bir vaka artışında herhangi bir değişiklik olmayacağını umut ediyor ve inanıyoruz."

(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Merkel: Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılması üzücü bir sinyal

SONRAKİ HABER

Gözaltına alınan Eski EMEP Malatya il yöneticisi Hasan Bali serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...