23 Mart 2021 08:03
Son Güncellenme Tarihi: 23 Mart 2021 11:08

Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürülmesi nedeniyle AYM’ye başvurdu

Ömer Faruk Gergerlioğlu, milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali talebiyle AYM’ye başvuru yaptı.

Fotoğraf: Erçin Ertürk/AA

Paylaş

Milletvekilliği düşürülen HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Milletvekilliğinin düşürülmesi işleminin iptali" istemiyle Anayasa Mahkemesine (AYM) başvurdu.

HDP milletvekilleri ve avukatlarıyla birlikte AYM binası önünde basın açıklaması yapan Gergerlioğlu, "Suçum olmadığı halde vekilliğim düşürüldü ve cezaevine koyulacağım” dedi. Siyasi parti liderlerine ve kamuoyuna seslenen Gergerlioğlu, “Ortada yarın sizi bulacak bir hukuksuzluk var, bir yargı cinayeti var. Bunun karşısında susmayın. Bugün bana yapılır, ben kurban edilirim, cezaevine gönderilirim, yarın size yapılır, öbür gün bir başkasına yapılır. Herkes beklerse sonunda hiç kimse kurtulamaz" dedi.

Suça konu olan paylaşımın bir haberi retweet etmekten ibaret olduğuna dikkat çeken Gergerlioğlu, haberi yayınlayan yayın organına bir ceza verilmediğini, erişim engeli olmadığını söyledi. Ayrıca haberi retweet eden başka birisine de ceza verilmediğini belirten Gergerlioğlu, “Buradaki hukuksuzluğu anlamak için hukukçu olmanıza gerek yok. Sıradan sokaktaki bir vatandaş bunu çok iyi anlıyor” dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a tepki gösteren Gergerlioğlu, Meclis Başkanının milletin hakkını hukukunu korumakla görevli olduğunu söyledi. Meclis Başkanı Şentop'u kendilerinin, anayasa hukukçularının defalarca uyarmasına rağmen kararı Meclis'te okuttuğunu dile getiren Gergerlioğlu, AYM kararı beklenmeden karar okuttuğu için Şentop’a tepki göstererek “Dokunulmazlığımızı korumadığı için, millet iradesini korumadığı için 'Yazıklar olsun' diyorum ve Mustafa Şentop'u tüm kamuoyunun önünde istifaya davet ediyorum” dedi.

Hakkında verilen hapis cezası konusund AYM’ye de adalet çağrısında bulunan Gergerlioğlu, "Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor? Anayasa uygulanmadıktan sonra bu topraklarda neye güvenebilirim? Siyasi iktidar yargıyı ele geçirmiş olabilir. Ama son kale, Anayasa Mahkemesi buna dur diyebilir. Ben bu mahkemeden adalet bekliyorum. Ben bir ton insan hakkı ihaliyle uğramış bir insanım. Zulümleri eleştirdiğim için mi bana bunlar yaşatılıyor?" diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Genel Başkanı Akdeniz direnişteki Güven Boya ve Yasin Kaplan Halı ziyaret etti

SONRAKİ HABER

Erdoğan'ın lebalep kongrelerine ilişkin soru önergesi TBMM Başkanı'ndan veto yedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...