KESK, İHD ve TİHV "Adalet Nöbeti"ndeki Gergerlioğlu'nu ziyaret etti

Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliğinin düşürülmesinin ardından HDP'nin Mecliste başlattığı “Adalet Nöbeti”ne ziyaretler sürüyor. Bugün KESK, İHD ve TİHV, Gergerlioğlu'nu ziyaret etti.

19 Mart 2021 09:25
Son Güncellenme Tarihi: 19 Mart 2021 12:35
Paylaş

 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Meclis’te başlattığı “Adalet Nöbeti” eylemi, 3’üncü gününde devam ediyor.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu ve milletvekillerinin sürdürdüğü eyleme, dayanışma ziyaretleri de devam ediyor.

Eylemi bugün Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ile İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) heyeti ziyaret etti.

Bozgeyik ve beraberindeki heyet, Gergerlioğlu’nun ve insan hakları mücadelesi yürütenlerle ayrımsız bir dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Bozgeyik, Anayasa'ya uyulmayan bir süreçten geçildiğini belirterek, “Sayın Gergerlioğlu, KHK ile ihraç edilen kamu emekçileri başta olmak üzere pek çok kesimin sorunlarını gündemleştirdi, parlamentoda da takipçisi oldu. Milletvekilliğinin düşürülmesi hukuksuzluktur. Eş zamanlı olarak HDP’ye kapatma davası açılması, İHD Eş Genel Başkanı’nın gözaltına alınması hak arayanların, barış isteyenlerin nasıl bir baskıyla karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Sizlerin mücadelesi hepimiz için örnek. Tüm KHK’liler ve konfederasyonumuz olarak yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) yöneticilerinden oluşan heyet de “Adalet Nöbeti”ni ziyaret ederek dayanışma mesajlarını paylaştı. (Ankara/MA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Bir şehir nasıl sevilebilir?

SONRAKİ HABER

Ege'de 3 mülteci yaşamını yitirdi, 3'ü kurtartıldı, 1 mülteci aranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa