15 Mart 2021 11:00

Devlet Bahçeli, "Öğrenci Andı" kararı üzerinden Danıştay'ı hedef aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Öğrenci Andı"nı kaldıran MEB yönetmeliğini iptal eden kararı bozan Danıştay'ı hedef alıp tehditler savurdu.

Devlet Bahçeli | Fotoğraf: DHA

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Öğrenci Andı"nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğini iptal eden kararı bozan Danıştay'ı hedef aldı, tehditler savurdu.

"Öğrenci Andı"nın okullarda tekrar okutulmasını hedefleyen MHP'nin Genel Başkanı Bahçeli, yazılı bir açıklama yayımlayarak "Türkiye'nin çok hassas bir dönemde" olduğunu öne sürdü.

Bahçeli, "Cuma günü Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu sorumsuzca, şuursuzca, haktan ve hukuktan mahrum bir şekilde, adeta yangına körükle gider gibi, 8'inci Daire'nin kararını bozduğu medyaya yansımıştır" dedi.

Bugünlerde "Türkiye'nin milli birlik ve diriliş ruhunun zirveye tırmandığını" iddia eden Bahçeli,  "Medyaya sızdırılan, üstelik henüz imzalanmamış olan Öğrenci Andı aleyhine alınan karar milletimizde büyük bir huzursuzluğa ve kaygıya yol açmıştır" görüşünü öne sürdü.

Danıştay'ın "hüsran verici bir çarpıklık" içinde olduğunu ve "milli gerçeklerle çatıştığını" iddia eden Bahçeli, karar için "skandal" dedi.

Neredeyse her açıklamasıyla kutuplaşmayı tahrik eden ve anlaşmazlıkları körükleyen Bahçeli, "Ülkemizi yeni bir karmaşanın içine çekmeye, anlaşmazlıkları körüklemeye, kutuplaşmayı tahrik etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur" dedi.

"KARAR, PİMİ ÇEKİLMİŞ BOMBADIR"

MHP'nin karara karşı olduğunu ifade eden Bahçeli, "Kaldı ki Öğrenci Andımızın okullarda okutulmasına engel çıkarmak, hukuken set çekmek haysiyetli ve demokratik bir tavır olamayacaktır. HDP'li bölücülerin fezlekelerinin TBMM'ye gönderilip milli dayanışma şuurunun çelikleştiği bugünlerde Öğrenci Andı kararı pimi çekilmiş bir bombadır. Danıştay bu yanlıştan dönmeli, Türk milletinin tarihi hasletleriyle, çiğnetilmeyecek emanetleriyle oynamaya teşebbüsten vazgeçmelidir" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şentop'tan Gergerlioğlu açıklaması: AYM başvuru sonucunu beklemek söz konusu değil

SONRAKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi Akademisyenleri 51. nöbetinde de rektörlüğe sırtını döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...