09 Mart 2021 17:35

Beyoğlu'nda trans bir kadına saldırı: Yüzüne tuz ruhu atıldı

İstanbul Beyoğlu’nda trans bir kadın tuz ruhu ile saldırıya uğradı. Trans kadında görme kaybı oluşurken eski sevgili olduğu iddia edilen fail aranıyor.

Ayhan M.'nin saldırıya uğradığı yer | Fotoğraf: Murat Deliklitaş/DHA

Paylaş

Beyoğlu'da Suriyeli mülteci olan trans bir kadının yüzüne tuz ruhu atıldı. Yaralanan trans kadın hastaneye kaldırılırken, saldırıdan sonra kaçan fail aranıyor.

DHA'da yer alan habere göre, İstiklal Caddesi Sadri Alışık Sokak'ta saat 16.30 sıralarında meydana gelen olayda, trans bir kadın oturduğu binadan dışarı çıktığı sırada, yüzü cerrahi maskeli ve kapüşonlu bir kişi bina kapısına yaklaştı ve elindeki şişede bulunan tuz ruhunu kadının yüzüne attı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından trans kadın ambulansla Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesine kaldırıldı. Kadının eski sevgilisi olduğu iddia edilen failin yakalanması için çalışmalara başladı.

BİR GÖZÜNDE GÖRME KAYBI VAR

Oyuncu Çağla Akalın, saldırıya uğrayan trans kadını hastanede ziyaret ederek Instagram hesabından video yayınladı. Çağla Akalın’ın hastane önünden paylaştığı bilgilere göre saldırıya uğrayan trans kadın 17 yaşında. Bir gözünün görme yetisini kaybettiğini, diğerinde de görme kaybı oluştuğunu ifade eden Akalın, hastane yönetimini de eleştirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

YTÜ Biyomühendislik öğrencileri 8 Mart'ı değerlendirdi

SONRAKİ HABER

Koronanın kırdığı kanat!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...