09 Mart 2021 08:34

Gazeteci Levent Gültekin’e yönelik saldırının ardından tepkiler geldi

Gazeteci Levent Gültekin’in uğradığı saldırı sonrası tepkiler gelmeye devam ediyor. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu saldırıyla ilgili İçişleri Bakanlığına soru önergesi verdi.

Levent Gültekin | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu Levent Gültekin’e yapılan saldırıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Gergerlioğlu, “Levent Gültekin’e 25 kişi saldırmış. Mafya liderinin ana muhalefet liderine küfrettiği ve hakkında işlem yapılmadığı yerde başka ne beklenebilirdi?​” dedi.

Gergerlioğlu, Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  1. Levent Gültekin’e yapılan saldırı hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır? Açılmış bir soruşturma varsa hangi aşamadadır?
  2. Saldırı anına ait görüntüler sosyal medya ve TV kanallarında yayınlanmıştır. Bu görüntüler üzerine saldırgan kişiler yakalanmış mıdır? Saldırganlar yakalanmışsa bu kişileri bir araya getiren bir ortaklık var mıdır?
  3. Levent Gültekin’e yapılan saldırıda siyasilerin hedef göstermesinin etkili olduğu doğru mudur?
  4. Levent Gültekin’e yapılan saldırı öncesinde kendisine koruma tahsis edilmiş midir? Eğer koruma tahsis edilmemişse geçen hafta Murat Sabuncu ile gerçekleştirdiği İki Yorum programında yaptığı eleştiriler sebebiyle sosyal medyada tehditler alıyorken neden gerek görülmemiştir? Bu konuda ihmal gösteren personel hakkında açılmış bir soruşturma var mıdır?
  5. Levent Gültekin’in ifadesi ve görüntüler üzerinden değerlendirince saldırının organize olduğu iddiası doğru mudur?
  6. Levent Gültekin’i hedef gösteren tweetler sebebiyle Bakanlığınız herhangi bir işlem yapacak mıdır?
  7. İktidara yönelik herhangi bir eleştiride 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunun 216. Maddesine göre Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik sebebiyle soruşturma açılırken bu olayda açılmamasının hukuki açıklaması nedir?
  8. Türkiye’de şiddet içermeyen her düşünceden görüşten insanın barış ve huzur içinde özgür hayat sürebilmesi için İçişleri Bakanlığının herhangi bir çalışması olacak mıdır?

GELECEK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI: BU SALDIRILARIN SİYASET AYAĞI VARDIR

Bir süredir meydana gelen saldırılarla ilgili Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Bu saldırıların siyaset ayağı vardır.  Ben bana saldıranların nasıl serbest bırakıldığını biliyorum” dedi.

Halk TV programcısı Levent Gültekin’e gerçekleşen saldırının ardından sosyal medyadan bir açıklama yapan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, çarpıcı ifadeler kullandı. Özdağ, açıklamasında saldıranların siyasi ayağının olduğuna dikkat çekti. Günü geldiğinde hesabının hukuk önünde sorulacağını da dile getiren Özdağ, “Bir taraftan yargı reformundan bahsediliyor, diğer taraftan sokak çetelerine dokunulmuyor. Kamu düzeninin olmadığı bir yerde hiçbir reform olmaz, reformdan bahsedenlere inanılmaz. Bu cambaza bak hikayesidir, inandırıcı değildir. Bu saldırıların siyaset ayağı vardır.  Ben bana saldıranların nasıl serbest bırakıldığını biliyorum. Zamanı gelince görevini kötüye kullanan herkesle hukuk içinde hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

İHD: NEFRET SÖYLEMİNE SON VERİN

İHD İstanbul Şubesi, gazeteci Levent Gültekin’e yönelik saldırıyı kınayarak, iktidara nefret söylemleri ve düşmanlaştırma politikalarına son verme çağrısı yaptı.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, gazeteci ve yazar Levent Gültekin’e yönelik saldırıyı kınadı. Yapılan yazılı açıklamada, iktidara daha ağır sonuçlara yol açmadan nefret ve düşmanlık üreten politikalara verilmesi çağrısı yapıldı.

GEÇMİŞ HATIRLATMASI

Açıklamada, nefret söylemlerinin, düşmanlaştırma politikalarının bir sonucu olarak gazetecilerin, siyasetçilerin, hak savunucularının hedef olarak gösterilmesinin ağır sonuçlarına dikkat çekilerek, geçmişte yaşanan acı olaylar hatırlatıldı. İktidarı, saldırganları kışkırtan söylem ve politikalarına son vermeye, saldırılara karşı acil önlemler alma çağrısı yapılan açıklamada, “Levent Gültekin’e yapılan bu saldırıdan hareketle, gazetecilere yönelik saldırılarda sadece saldırganların değil, nefret söylemleri ile bu saldırıları kışkırtanların da yargılanmasını ve cezalandırılmalarını sağlayacak adımlar atmaya çağırıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Cem Bialetti fabrikasında grev başladı

SONRAKİ HABER

Selahattin Demirtaş'tan demokrasi ittifakı yorumu: Süreç giderek bu noktaya evriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa