08 Mart 2021 06:56
Son Güncellenme Tarihi: 08 Mart 2021 11:19

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Hakan Atilla'nın kendi isteği ile istifa ettiği duyuruldu. Atilla'nın istifa edeceği bir süredir konuşuluyor ve "Erdoğan'ın ABD'ye jesti" şeklinde yorumlanıyordu.

Hakan Atilla | Fotoğraf: DHA

Paylaş

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Hakan Atilla istifa etti.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Hakan Atilla'nın kendi isteğiyle Genel Müdürlük görevinden istifa ettiği bildirildi.

Açıklamada, bugünkü Yönetim Kurulu kararı ile istifanın kabul edildiği ve kararın Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına bildirildiği kaydedildi.

Bir süredir Atilla'nın görevden ayrılacağı konuşuluyordu. Hakan Atilla 26 Şubat'ta izne ayrılmıştı.

İSTİFASI KONUŞULMUŞ "ABD'YE JEST" YORUMU YAPILMIŞTI

Atilla'nın istifa edeceğine dair yorumlara uluslararası basın da dahil olmuştu.

İngiliz Financial Times gazetesi “Türkiye Mayıs’ta başlaması beklenen bir dava süreciyle daha karşı karşıya. New York’ta başlaması beklenen davada Halkbank’ın para aklama, yaptırımı delme ve dolandırıcılık suçlarından yargılanması bekleniyor. ABD’li savcılar İran’ın Halkbank aracılığıyla 20 milyar dolar değerindeki petrol gelirini kullanabildiğini iddia ediyor. Halkbank’a verilecek ciddi bir ceza Türkiye’deki bankacılık sistemini sarsabilir” yorumunu yapmıştı. Gazete, “Atilla’nın görevden alınması Joe Biden’ın yeni yönetimiyle ilişkileri iyileştirmek isteyen Erdoğan’ın Türkiye ile ABD arasındaki anlaşmazlığını iyileştirmek için sembolik bir jest olabilir” şeklinde değerlendirmişti.

ABD'NİN İRAN YAPTIRIMLARINI DELME DAVASI

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, ABD'deki İran yaptırımları davasında suçlu bulunmuştu. Dava kapsamında 32 ay ceza verilen ve 28 ay cezaevinde kaldıktan sonra Türkiye'ye dönen Atilla, 2019'un ekim ayında Borsa İstanbul'un başına getirilmişti.

BORSA İSTANBUL'UN YÜZDE 10'UNUN KATAR'A SATILMASI

Atilla'nın atanması sonrasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası, Borsa İstanbul'daki yüzde 10'luk payını Türkiye Varlık Fonu'na (TVF) satmıştı. Varlık Fonu ise yüzde 10'luk payı Kasım 2020'de 200 milyon dolar bedelle Katar Yatırım Otoritesi'ne satmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

6 dilli KADES uygulamasında Kürtçe yok

SONRAKİ HABER

Ayasofya baş imamı, "kadın cinayeti" söyleminden rahatsız oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa