07 Mart 2021 15:48

Eğitim Sen İzmir Şubeleri: İzmir’de iki haftada vaka sayıları arttı

İzmir’de iki haftada vaka sayılarının arttığını söyleyen Eğitim Sen İzmir Şubeleri, İzmir Valiliğine seslenerek, “Yeterli sayıda aşı temin edilmeli, yüz yüze eğitim yeniden planlanmalı” dedi.

Fotoğraf: Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü/AA

Reklam

Eğitim Sen İzmir Şubeleri, kontrollü normalleşmeye ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklama İzmir Valiliğine taleplerini ileten Eğitim Sen İzmir Şubeleri, İzmir’de iki haftada vaka sayılarının arttığını söyledi.

Kontrollü "normalleşme"den sonra Sağlık Bakanlığının verilerine göre çok yüksek riskli il sayısının 17’den 26’ya çıktığı hatırlatılan açıklamada, “İzmir’de 15-21 Şubat arası vaka sayısı 100 binde 42,67 iken 20-26 Şubat’ta haftalık vaka sayısı 100 binde 53,42’e, 27 Şubat-5 Mart’ta yeni vaka sayısının ilk haftaya oranla yüzde 56 artarak 100 binde 66,47’ye çıktığını öğrenmiş olduk. İlimizde görülen yeni vaka sayılarının, iki hafta içerisinde yüzde 56 artmış olması kaygılanmakta ne kadar haklı olduğumuzu ortaya koymaktadır” denildi.  

Salgının başından beri kamu yöneticilerine öneri ve taleplerini ilettiklerini söyleyen Eğitim Sen İzmir Şubeleri, “Eğitim Sen olarak önceliğimizin eğitim ve bilim emekçileri ile öğrencilerimizin hakları ve sağlıkları olduğunu kamuoyuna saygı ile sunarız. İzmir Valiliğini hızla şunları yapmaya davet ediyoruz” diyerek taleplerini sıraladı:

  • İzmir’de bulunan tüm eğitim emekçilerinin aşılanması için İl Sağlık Müdürlüğü ile birlikte bir planlama yapmaya ve yeterli sayıda aşı temin etmeye,
  • Yüz yüze eğitim değişen koşullara göre yeniden değerlendirilmeye,
  • Ortaöğretim kurumlarında 8 Mart 2021 tarihinde başlayacak sınavları iptal etmeye,
  • Eğitim alanında bulunan kesimlerin temsilcileri ile alınacak önlemler konusunda bir araya gelmeye çağırıyoruz. (İzmir/EVRENSEL)
Reklam