07 Mart 2021 11:37

Eğitim-İş Genel Başkanı: Öğretmen atamaları, bu yılın emeklilerini bile karşılamaz

Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, pandemide 20 binin üzerinde öğretmenin emekli olduğunu, 20 bin öğretmen atamasının açığı kapatmaya bile yetmeyeceğini belirtti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasına ilişkin takvim ve kontenjanları açıkladı. Ön başvurular, 15-26 Mart’ta, sözlü sınavlar 17 Mayıs-6 Haziran’da yapılacak. Başvuruların sonuçları ise 8 Temmuz’da açıklanacak.

"BU ATAMA BU YILIN EMEKLİLERİNİ BİLE KARŞILAMAZ"

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre, Eğitim-İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, pandemi sürecinde 20 binin üzerinde öğretmenin emekli olduğunu, atanacak öğretmenlerin öğretmen açığını kapatmak bir yana, pandemi sürecinde emekli olan öğretmen sayısını bile karşılamadığını belirtti.

Yıldırım, “Çok sayıda öğretmen de yaz ayında emekli olacak. Bu atama, bu yılın emeklilerini bile karşılamaz” dedi. “Öğretmenler en ihtiyaç duyulan zamanda atanmayacaksa ne zaman atanacak?​” diye soran Yıldırım, ataması yapılacak öğretmenlerin en geç nisan başında öğrencilerle buluşması gerektiğine işaret ederek, “Bu durumu, eğitime verilen önemin ve ekonomik krizin yansıması olarak görüyoruz. 20 bin öğretmene maaş vermemek, erken başlatmamak için 7-8 ay sonraya işaret ediyorlar. Muhtemelen ekim ayında başlatmayı düşünüyorlar. MEB, öğretmen olmadan çocukların eğitim eksiğinin giderilemeyeceğinin farkında değil. Ek öğretmen alımı yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"İHTİYAÇ VARMIŞ GİBİ GÖSTERİLDİ"

Din kültürü ve ahlak bilgisi ile Arapça gibi alanlara ayrılan kontenjanlara dikkat çeken Yıldırım, ders seçimi döneminde “öğrencilerin dini seçmeli derslere yönlendirildiğini” anımsatarak, “seçmeli derslerin asıl dersler gibi belirtildiğini ve bu şekilde dini derslere ilişkin öğretmenlere ihtiyaç varmış gibi gösterildiğini” vurguladı. “Çocuklarımızın ihtiyaç duyduğu dersler, fen bilimleri dersleri. Alınacak fazladan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleriyle ne yapılacak? İdareci atamalarında din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri mi atanmaya çalışılacak?​” sorusunu yöneltti. Yıldırım, akademik eğitim almak isteyen öğrencilere, seçmeli dersler aracılığıyla imam hatiplerdeki gibi dini dersler verdirilmeye çalışıldığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

25 bin ağız ve diş sağlığı teknikeri atama bekliyor, ayrılan kadro ise 23

SONRAKİ HABER

İzmir'de tarım işçilerini taşıyan kamyonet devrildi: 11 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...