07 Mart 2021 11:36

25 bin ağız ve diş sağlığı teknikeri atama bekliyor, ayrılan kadro ise 23

25 bin ağız ve diş sağlığı teknikeri atama beklerken bakanlığın 23 kadro açması tepki çekti. Teknikerler "İşsizler ordusunda beklemek veya başka işler yapmak değil, mesleğimizi yapmak istiyoruz" dedi.

Fotoğraf: luzybarua/Pixabay

Paylaş

Ağız ve diş sağlığı teknikerliği bölümlerinden mezun olanların sayısı 2020 itirbarıyla 25 bine ulaştı. Son personel alımlarında bu alan için belirlenen kadro ise 23 kişi oldu. Sağlık alanındaki 39 tekniker branşı arasında hastanesi olan tek bölüm Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerliği olmasına rağmen personel alımı yapılmaması tepki çekiyor.

Eğitimlerini görüp stajlarını yapan binlerce tekniker, atama yapılmadığı için işsizler ordusuna katıldı. Şanslı olan bazıları ise mesleklerini yapamasa da başka alanlarda iş bulmak zorunda kaldı.

Ağız Diş Sağlığı Teknikerleri Platformu, hazırladıkları video ve düzenledikleri sosyal medya kampanyaları ile günlerdir seslerini bakanlığa duyurmaya çalışıyor. "Mesleğimizi yapmak istiyoruz" vurgusu yapan teknikerler, bölümlerin her yıl çok sayıda mezun verdiğini, atama bekleyen kişi sayısının daha da artacağını belirtiyor. Hastanelerde bu alanda çalışacak binlerce teknisyene ihtiyaç varken kadro açılmadığını belirten teknisyenler, yerlerine hemşire ya da taşeron personel atanmasına da tepkili.

Geçtiğimiz günlerde atama bekleyen ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Mezun sayısı 2020 yılı itibariyle 25 bin olan ağız ve diş sağlığı teknikerleri tüm sağlık çalışanları içinde sadece binde 6 oranında istihdam ediliyor" bilgisini paylaşmıştı. İlgezdi, 8 bin teknikerin istihdam edilmesi gereken hastanelerde 1600 teknikerin görev yaptığını belirterek, hastanalere derhal tekniker atanması gerektiğini söylemişti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer de verdiği soru önergesinde "Yönetmelikte her 2 Diş Hekimine 1 Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri planlaması açıkça yer almasına rağmen, bu kuralın uygulanmamasının sebebi nedir?" diye sormuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

MEBYA-DER yöneticilerinin gözaltı süresi ikinci kez uzatıldı

SONRAKİ HABER

Eğitim-İş Genel Başkanı: Öğretmen atamaları, bu yılın emeklilerini bile karşılamaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...