06 Mart 2021 16:47

Boğaziçi Üniversitesinde 37 kulüp 8 Mart'ta yürüyüş düzenleyecek

Boğaziçi Üniversitesinde 37 öğrenci kulübü, 8 Mart'ta saat 14.00'te Güney Kampüs Etiler Kapı'da buluşarak yürüyüş düzenleyecek.

Görsel: Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, aralarında 37 öğrenci kulübü tarafından düzenlenecek yürüşün de bulunduğu bir dizi etkinlik ile kutlanacak.

Kulüplerin çağrıcılığını yaptığı yürüyüş için öğrenciler 8 Mart Pazartesi günü saat 14.00'te Güney Kampüs Etiler Kapı'da kampüs içinde buluşacak. Ardından yürüyüş düzenlenerek talepler dile getirilecek.

Ayrıca Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları kulübü, 9 Mart saat 14.00'te Kadın Eserleri Kitap Sergisi kapsamında Zoom üzerinden bir atölye etkinliği düzenleyecek.

10 Mart saat 15.00'te Zoom üzerinden feminist yazar, kuramcı ve profesör Cynthia Enloe ile “Kadın, Demokrasi ve Eğitim: Feministler Hayati Bağlantılara Güçlü Bir Işık Tutuyor” başlıklı bir açık ders düzenlenecek.

11 Mart Perşembe günü saat: 17.30'da Zoom üzerinden Kaos GL’den Aslı Alpar ile “Emine Hanım’ın Romanı” üzerine söyleşi gerçekleştirilecek.

12 Mart Cuma günü saat 18.00'de de Zoom üzerinden Doç. Dr. Emel Memiş ile "Akademide Cinsiyetçilik ve Kadın Üniversiteleri" başlıklı bir söyleşi yapılacak. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İÜ ve İÜ-Cerrahpaşa öğretim üyelerinden Boğaziçi'nde destek mektubu

SONRAKİ HABER

İHD’den kadın hasta mahpuslar için çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...