06 Mart 2021 06:02

Van-Hakkari Tabip Odasından Dr. Rıdvan Şin: Rehavet vaka sayısını artırır

Van-Hakkari Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Rıdvan Şin, hükümetin koronavirüs salgınıya mücadelede aldığı yeni kararların rehavete sebep olmaması gerektiğini vurguladı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Van-Hakkari Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Rıdvan Şin, "kontrollü normalleşme süreci" sonrası oluşan rehavet ortamından kaynaklı vaka sayılarında ciddi artışların yaşanabileceği uyarısında bulunarak önlemleri bırakmama çağrısı yaptı.

Mezopotamya Ajansından Barış Dönmez'e konuşan Van-Hakkari Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Rıdvan Şin, Bakanlar Kurulunda alınan yeni kararları değerlendirdi ve uyarılarda bulundu.

"REHAVET VAKALARI ARTIRIR"

Önümüzdeki süreçte vaka sayılarında ciddi bir artış yaşanabileceği uyarısında bulunan Dr. Şin, rehavete kapılmamak ve kurallara dikkat etmek gerektiğini vurguladı. Salgına karşı tüm alanlarda mücadele verilmesi gerektiğine dikkat çeken Şin, "Önümüzdeki süreçte insanlar kafeler, düğün salonları, taziyelerde yan yana gelecek. Bu da vakaların artacağını gösteriyor. Hijyen, mesafe ve maske kurallarına kesinlikle uyulmalı" dedi.

"TTB'NİN ÇALIŞMALARA DAHİL EDİLMESİ GEREK"

Yayınlanan risk haritasının yanlış olmadığını ancak kimi eksiklikler barındırdığını dile getiren Şin, salgınla mücadelede kolektif bir çalışma yürütülmesini istedi. Türk Tabipleri Birliğinin çalışmalara dahil edilmesi gerektiğini vurgulayan Şin, "Bu durum halka da daha inandırıcı gelir. Kısıtlamanın olduğu dönemde vakaların azaldığını gördük. Kısıtlamaların doğru yapıldığı tartışılır. Eksiklikler ve problemler var. Kısıtlamaların bütün kesimlere eşit dağıtılması lazımdı. Bu konuda daha tutarlı bir politikanın yürütülmesi gerekiyor” dedi.

Salgına karşı alınması gereken önlemin "cezalandırma" olmaması gerektiğine vurgu yapan Şin, bu noktada salgına karşı bilinçlerdirme politikasının devreye sokulmasını istedi. Şin, zorlayıcı önlemlerle sonuç alınamayacağına işaret etti.

"BÖLGE İLLERİNDEKİ AŞILAMA ORANI DÜŞÜK"

Salgın kapsamında yapılan aşıların yetersizliğine de değinen Şin, aşı oranlarının bölgesel olarak farklılık gösterdiğini söyledi ve şunları söyledi: İnsanların aşı olmasını istiyoruz, toplumun tamamının aşı olmasını istiyoruz ama gidişat çok iyi değil. Sağlık Bakanlığının tablosuna baktığımızda Van ve Hakkari bölgesi, 65 yaş üstü aşılama çalışmasında ortalamanın alt sıralarında yer alıyor. Yeterli aşının yapılmadığını söyleyebiliriz. Aşıların artırılıp en kısa sürede toplumun tamamında aşılama çalışmasının yapılması gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Van'da 8 Mart mitingine izin verildi

SONRAKİ HABER

Dünyada 48 kadın gazeteci 8 Mart’ı cezaevinde karşılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...