05 Mart 2021 20:37

Salgında yaşamını yitiren sağlıkçılar sergiyle anıldı

Ankara Tabip Odasının düzenlediği resim ve heykel sergisi Kovid-19 pandemisinde hayatını kaybeden sağlık emekçilerine adandı.

Fotoğraf: Cansu Ertaş/Evrensel

Paylaş

Ankara Tabip Odası (ATO) düzenlediği resim, heykel sergisi Kovid-19 pandemisinde hayatını kaybeden sağlık emekçilerine adandı. Hayatını kaybeden sağlık emekçilerinin fotoğraflarınn asıldığı sergide, anılan sağlık çalışanlarının yakınlarına plaket verildi.

ATO Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytemür açılış konuşmasına “Bildiğiniz gibi her yıl sanatçı hekimlerimizin emeklerinin sergilenmesini gerçekleştiriyoruz bu salonda. Geçen yıl aşı yarışmasında dereceye giren çocuklarımızın da resimlerini sergiliyoruz. Bu yılın önemi Ankara’da görev yaparken pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına şükranlarımızı sunmak için bulunuyor olmamız” dedi. Baytemür, “Salgınla mücadelede ön safta yer alan sağlık çalışanları normal popülasyona nüfusa göre 4-5 kat daha fazla hastalandı. Türkiye genelinde yaklaşık 200 bin sağlık çalışanı kovid oldu. 140’ı hekim, 371 sağlık çalışanı malesef hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

Sözlerine “kovid-19’un meslek hastalığı olması ve kaybettiğimiz sağlık çalışanlarının geride kalan yakınlarının tazminat hakkından yararlanması için çabaladık, eylemler yaptık” diyerek devam eden Baytemür, “Dünyanın birçok ülkesinde yaklaşık 130 ülkede kovid-19 bir meslek hastalığı. Malesef ülkemizde bu henüz kabul edilmiş değil. Yine de hiçbir sağlık çalışanı ettiği yemine arkasını dönmeden, kurtaracakları bir canın değerini haykırarak, yemeden, içmeden, uyumadan, kırgın hissetmelerine rağmen kendi canını düşünmeden mücadelede ön saflarda yer almaktan vazgeçmedi” şeklinde konuştu.

Resim, fotoğraf, heykel, seramik, çini, ahşap, mozaik gibi dallarda eserlerin yer aldığı sergi 5-15 Mart tarihleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zonguldak'ta alt yapı çalışmasında göçükte kalan işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İsveç'te pandemi en fazla kadın işçileri vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa