05 Mart 2021 15:51

Diş hastanelerinde yoğunluk çok, tekniker yok

Ağız ve diş sağlığı merkezlerinde tekniker eksikliği sebebiyle uzun kuyruklar oluşuyor. CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, "Derhal tekniker atanmalı” çağrısı yaptı.

Fotoğraf: luzybarua/Pixabay

Paylaş

Pandemi kısıtlamalarının kaldırılması sorası diş hastaneleri yeniden açıldı. 1 Mart’ta açılan ağız ve diş sağlığı merkezlerinde tekniker eksikliği nedeniyle yoğun kuyruklar oluşuyor. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “8 bin teknikerin istihdam edilmesi gereken hastanelerde 1600 tekniker görev yapıyor, derhal tekniker atanmalı” dedi.

Atama bekleyen ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıyan İlgezdi, “Mezun sayısı 2020 yılı itibariyle 25 bin olan ağız ve diş sağlığı teknikerleri tüm sağlık çalışanları içinde sadece binde 6 oranında istihdam ediliyor. 2018-2020 yılları arasında 389 ağız ve diş sağlığı teknikeri istihdam edildi, bu sayının acilen artırılması gerekiyor” dedi.

Sağlık Bakanlığı ‘2023 yılı iş gücü hedefi’nde 20 bin ağız ve diş sağlığı teknikeri hedefinin olduğunu kaydeden İlgezdi, “Yönetmeliğe göre 6 bin 370 atanması gereken ağız ve diş sağlığı teknikeri var. Bunlar atanmıyor ama 20 bin gibi bir hedef konuluyor. Üstelik teknikerler yerine İŞKUR aracılığı ile ‘klinik destek elemanları’na istihdam sağlanıyor” açıklamasını yaptı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kazdağları'nı altın madeni için talan eden Alamos Gold'un izinleri iptal edildi

SONRAKİ HABER

Yeni e'nin mart sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...