05 Mart 2021 07:17

Demokrasi İçin Birlik Meclisi: Hukuk reformu yalanı tutmadı

Demokrasi İçin Birlik Meclisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'na dair açıklama yaptı.

Fotoğraf: Doğukan Keskinkılıç/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu İnsan Hakları Eylem Planı'nı eleştiren Demokrasi İçin Birlik Meclisi, "İktidarın ilan ettiği planı uygulamak için Anayasa'yı ve yasaları çiğnemekten vazgeçmesi yetiyor" açıklaması yaptı.

Çeşitli demokratik kurum ve platformların temsil edildiği Demokrasi İçin Birlik Meclisi (DİB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'na dair açıklama yaptı. İnsan haklarının 19 yıldır çiğnendiği ifade edilen DİB açıklamasında, "Planın, uluslararası sermayeye bir ödün amacıyla ortaya atıldığı, tek adam rejiminin, ayakta kalmak için bütün temel hak ve özgürlükleri baskı altında tutmak zorunda olduğu gün gibi ortada" denildi.

Muhalefetin tutumunun net olması gerektiği ifade edilen açıklamada, "Meclis içi ve dışı muhalefet, rejimi tahkim etmek için kurulan bu tuzağı ikirciksiz bir biçimde reddetmeli. Kaldı ki, bütün yetkileri elinde tutan iktidarın ilan ettiği planı uygulamak için Anayasa'yı ve yasaları çiğnemekten vazgeçmesi yetiyor" ifadeleri yer aldı.

"MİLLİYETÇİLİK YARIŞINA GİRMEKTEN VAZGEÇMEK GEREK"

Açıklamada, Meclisteki fezlekelerin sadece HDP için değil tüm muhalefet için olduğu belirtilirken, Cumhur İttifakı'nın muhalefeti etkisizleştirmek istediği ifade edildi. Açıklamada, "Saray rejiminin muhalefeti bölmek ve etkisizleştirmek için kurduğu tuzaklara düşmekten kurtulmak, iktidara karşı gerçek bir alternatif haline gelebilmek için, milliyetçilik yarışına girmekten vazgeçmek gerekiyor. Oyunu bozmanın tek yolu, barış ve demokrasi konusunda ikirciksiz bir tutum takınmak. Bu koşullarda demokrasi güçlerine, bütün muhalefet üzerinde de bir hegemonya yaratacak şekilde, halkın yakıcı sorunlarına dayanan, barış, demokrasi ve emek taleplerinin ayrılmaz olduğunu ortaya koyan bir seçeneği yaratmak görevi düşüyor" ifadeleri yer aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Isparta'da mermer ocağı yüzünden evlerinden olan köylüler yolu kapattı

SONRAKİ HABER

Hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı en az 17 bine yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...