05 Mart 2021 06:23
Son Güncellenme Tarihi: 05 Mart 2021 15:23

Van'da HDP'nin bulunduğu sokak kapatıldı, vekiller Valilik önünde eylem yaptı

HDP Van İl Örgütü binasının bulunduğu sokağın polis tarafından bariyerlerle kapatılması üzerine milletvekilleri Valilik önünde eylem yaptı.

HDP Van İl Örgütü binasının bulunduğu sokak polis tarafından kapatıldı | Fotoğraf: MA

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü binasının bulunduğu Nacibey Sokağı sabah saatlerinde polis tarafından bariyerlerle kapatıldı.

Van milletvekilleri Murat Sarısaç ve Muazzez Orhan ile partilililer, sokağı kapatan ve yaya girişine izin vermeyen polislere tepki gösterdi.

Vekiller, kentte her 15 günde bir “eylem ve etkinlik” yasağı ilan eden Valiliğin bulunduğu binanın önüne geçti. Yetkililerle görüşme talepleri reddedilen Sarısaç ve Orhan, Valilik binası önünde polisler tarafından kalkanlarla çembere alındı.

Haber takibi yapan gazeteciler de alandan uzaklaştırıldı.

CHP İl Başkanı Mehmet Kurukçu, valilik önünde bekleyen milletvekillerini ziyaret etti.

Yaşananları Twitter hesabından paylaşan Sarısaç, “Van’da yoksulluk ve işsizlik ayyuka çıkmışken bunun konuşulmaması için AKP, Van’da provokasyon peşinde. HDP ve muhaliflere her şey yasak; ama AKP’ye gelince her şey serbest. Bu çifte standardı ve ayrımcılığı kabul etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

SARISAÇ: HER ŞEY POLİS ZORUYLA BASTIRILIYOR

Evrensel’e konuşan HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç, partilerinin yolunun fiili olarak kapatıldığını, yöneticiler dışında kimsenin içeri alınmadığını söyledi.

Durumu protesto etmek için gittikleri Van Valiliği önünde etraflarının polis tarafından sarıldığını belirten Sarısaç, bu durumun kentte kesintisiz 5 yıldır uygulandığını dile getirdi.

Van’da AKP ve MHP dışında hiçbir muhalif partinin eylem ve etkinlik yapamadığını belirten Sarısaç, bu duruma karşı hukuki hiç gerekçe sunulmadığını söyledi.

Sarısaç, partilerinin yolunun kapatılması için de “Son bir yıldır ne zaman bir eylem, etkinlik veya partinin siyasi bir çalışması olacaksa gelip partiyi abluka altına alıp orda bariyerleri dizdirip halkın giriş çıkışlarını kapatıyorlar” dedi.

Sarısaç, şöyle devam etti:

“Halkın kayyuma ve onların yöneticilerine tepkili olduklarını bildikleri için her şeyi polis zoruyla bastırmaya dönük çalışmaları var. HDP buradaki halk tarafından istenmemiş olsaydı bu kadar baskıya ve hukuksuzluğa maruz kalmazdı. Van halkı onların yasakçı ve kayyumcu zihniyetini kabul etmiyor. Halk 31 Mart ve 21 Haziran seçimlerinde de bu hukuksuzluğa karşı her şeyi ortaya koymuştur, koymaya da devam edecektir. AKP kendini baskıyla burada tutmaya çalışıyor. Baskıyla Van’ın bütün kaynaklarını kendisine ve yandaşlarına peşkeş çeken bir anlayış var.” (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

YouTube, Myanmar ordusuna ait bazı kanalları kaldırdı

SONRAKİ HABER

AYM: BİK'in ilan ve reklam kesme cezası basın özgürlüğünü ihlal ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...