03 Mart 2021 14:10

Yüksek riskli İstanbul’da zorunlu "yüz yüze seminer" düzenlenecek

Yüksek riskli illerden İstanbul'da, Çekmeköy İlçe Milli Müdürlüğü, okullara gönderdiği yazıyla öğretmenlerin katılımıyla zorunlu yüz yüze seminer düzenleneceğini bildirdi. Eğitim emekçileri tepkili.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İstanbul Çekmeköy İlçe Milli Müdürlüğü, bölgedeki okullara gönderdiği yazı ile öğretmenlerin katılımıyla zorunlu yüz yüze seminer düzenleneceğini açıkladı. Sağlık Bakanlığının açıkladığı haritada yüksek riskli iller arasında yer alan İstanbul’da böyle bir etkinliğin yüz yüze düzenlenmesine ve zorunlu tutulmasına eğitim emekçileri tepki gösterdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda, “İlgili yazı dahilinde yazımız ekinde gönderilen çizelgede ismi bulunan öğretmenlere 4-5 Mart ve 8-9 Mart tarihlerinde Taşdelen Kültür Merkezinde ‘Afet ve Acil Durum Farkındalık Eğitimi’ verilecektir. Bahse konu öğretmenlere gerekli duyurunun yapılarak söz konusu tarih ve saatte ilgili eğitime katılımın eksiksiz sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim” ifadelerine yer verildi.

Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şubesi ise gönderilen yazıya tepki gösterdi:

“Aşı dahil olmak üzere toplum sağlığını korumak için hiçbir adım atmayanlar, toplum sağlığını felakete sürüklemeye devam ediyor. Çekmeköy'de kaymakamlık onayıyla dayatılan yüz yüze seminerler iptal edilmelidir. Salgın önlemleri dikkate alınmalıdır. 1 yıldır yaşanan toplum sağlığını tehdit eden uygulamalardan vazgeçmeyen mülki amirler, yaşanan felaketin sorumlusu olacaklardır. Emekçilerin sağlığının hiçe sayılması kabul edilemez. Eğitim emekçileri toplum sağlığını korumak için mücadeleyi sürdürecektir. Afet ve acil durum farkındalık eğitimini bile, salgın döneminde yüz yüze seminerle yapmaya çalışan mülki amirlerin salgının bir afet olduğunun farkında olmaması günümüz yöneticilerinin niteliğini açıkça ortaya koymaktadır. Yeni bir faciaya sebebiyet vermemek için yetkilileri uyarıyoruz.”

Konuya ilişkin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Ozan’la görüştüklerini de ifade eden Eğitim Sen Şube yöneticileri, “Çekmeköy'de çalışan tüm memurlara ilişkin bir çalışma olduğunu belirtti. Dört günlük program sadece milli eğitim çalışanlarına ait. Kaymakamlık programı doğrultusunda yapıldığından iptali konusunda bir şey yapmalarının mümkün olamayacağını belirttiler” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Konut mağdurları Varyap önünde eylem yaptı: Hakkımızı verin

SONRAKİ HABER

Türkiye'de Kovid-19 vaka sayısı son 24 saatte 11 bin 520 kişi daha arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...