03 Mart 2021 11:30

Kayyuma ‘kayyum’ diyen Boğaziçililere gözdağı

Boğaziçi Üniversitesinde, öğrencilerin “Rektörlük” tabelası üzerine yeniden yapıştırdıkları “Kayyumluk” yazıları bir kez daha söküldü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinin Kayyum Rektörü Melih Bulu, atamaya karşı çıkan öğrencilere gözdağı verdi. Rektörlük binasına öğrenciler tarafından asılan “Kayyumluk” yazısının dün sökülmesinin ardından öğrencilerin “Rektörlük” tabelası üzerine yeniden yapıştırdıkları “Kayyumluk” yazıları bir kez daha söküldü. Güvenlik görevlileri bu kez tabelanın yanına disiplin yönetmeliğinden maddelerin yer aldığı bir kağıt yapıştırdı. Kağıtta, belirlenen yerler dışına asılan afişlerin uyarı, izinsiz bildiri ve afiş dağıtımının kınama, izinsiz toplantıların ise uzaklaştırma ile cezalandırılacağı vurgulandı.

Kayyum rektöre karşı eylemlerini sürdüren öğrenciler tarafından kullanılan “Boğaziçi Direnişi” isimli Twitter hesabından konuya ilişkin yapılan paylaşımda ise “Dün kayyumluk yazısını yenilerken arkadaşlarımızı videoya çeken ve idari işlem başlatılacağını söyleyen güvenlik, bugün sabah da bu yazıyla gözdağı politikasını devam ettirdi” diyerek duruma tepki gösterdi.

Öte yandan akademisyenlerin her gün rektörlük binasına sırtını dönerek gerçekleştirdiği eyleme bugün öğrenciler de “Hepimiz oradaydık” pankartı ile katılarak destek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Mahkeme, Uzundere JES projesini ikinci kez iptal etti

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine 'Dinamik Denetim Süreci' genelgesi gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...