02 Mart 2021 05:05

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğrencileri: Atananları tanımıyoruz

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü (ATA) öğrencileri kayyum rektör Melih Bulu tarafından üniversite içerisinde gerçekleştirilen atamalara tepki gösterdi.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü (ATA) öğrencileri açıklama yaparak kayyum rektör Melih Bulu tarafından üniversite içerisinde gerçekleştirilen atamalara tepki gösterdi. ATA öğrencileri tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bugün üniversitemizin Sosyal Bilimler Enstitüsü (SBE) Müdürlüğüne geçtiğimiz günlerde Kayyum Rektör Melih Bulu’nun yardımcılığını kabul eden Naci İnci atandı. Daha önce Bulu tarafından atanan bir başka akademisyen bu görevi reddettiğini belirtip istifasını verdi. Akabinde, 9 Şubat 2021 tarihinde 245 akademisyenden 201’inin katıldığı seçimde ise Ünal Zenginobuz SBE Müdürlüğü’ne  197 oyla seçildi.

Üniversite özerkliği ve demokrasi kavramlarına aşina olmayan Melih Bulu, nasıl bir yönetim anlayışına sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bulu, üniversitenin demokratik işleyişini akademiyi baskı altına alan bir istisna hâli olarak görmekte ve yaptığı usulsüz atamaları “normalleşme” olarak sunmaktadır. Bölümlerinin iradesini hiçe sayarak Bulu ile çalışmayı kabul eden iki rektör yardımcısı ve gece yarısı kararıyla kurulan Hukuk Fakültesinin atanmış dekanı dışında Boğaziçi Üniversitesinin hiçbir bileşeni kayyum rektörün meşruiyetini tanımamaktadır. Öyle ki Sosyal Bilimler Enstitüsüne bir fizikçinin atanması gibi bir absürtlüğe şahitlik etmekteyiz. Bünyesinde yer aldığı Fizik Bölümünden arkadaşlarımızın tutukluluğuna dair hiçbir kaygı gütmeyen Naci İnci, iktidar yanaşmacılığının bir insanı hangi durumlara düşürebileceğinin somut örneği hâline gelmiştir.

BÜLGBTİ+ Çalışmaları Kulübünün kapatılması, tutuklamaların, gözaltıların ev hapislerinin uygulanması, devam eden polis ablukası, gece yarısı kararlarıyla fakültelerin kurulması, Kayyum Bulu ve yaverlerinin antidemokratik kararları hayatımızı, özerk ve demokratik üniversite mücadelemizi hedef aldıkça direnişimiz büyüyerek sürecektir.

Muktedirler gayrimeşru yollar kullanarak direnişimizi kırabilecekleri gibi bir yanılsama içerisindeler. Özgür, özerk, demokratik ve toplumcu üniversite talebi Türkiye’nin tüm üniversitelerinde yankılanmaktadır. Üniversitelere “normalleşme” adı altında yapılan müdahaleleri kabul etmiyoruz. Taleplerimizi bir kez daha haykırıyoruz!

  • Tutuklanan ve ev hapsinde tutulan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!
  • Üniversitemizi abluka altına alan polis ordusu geri çekilsin!
  • BÜLGBTİ+ Çalışmaları Kulübüne yönelik kapatma kararı iptal edilsin!
  • Tüm kayyum rektörler ve üniversitelerde antidemokratik yollarla atanan idareciler istifa etsin!
  • Bütün Türkiye’de rektörlük seçimleri üniversitelerin tüm bileşenlerinin katılımıyla yapılsın!” (HABER MERKEZİ)

{{427083}} 

ÖNCEKİ HABER

Bakanlığın 'açıldı' dediği 194 kadın kurumu nerede?

SONRAKİ HABER

Ümitcan Uygun ve babasına "kişinin hatırasına hakaretten" iddianame

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...