26 Şubat 2021 07:50

ABD'de cinsel tacizle suçlanan olimpiyat antrenörü John Geddert ölü bulundu

ABD'de cinsel taciz ve insan ticaretiyle suçlanan ABD Olimpiyat antrenörü John Geddert evinde ölü bulundu. İntihar ettiği belirtilen Geddert hakkında 24 ayrı suçtan iddianame hazırlanmıştı.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

ABD Kadın Jimastik Takımı'nın eski olimpik antrenörü John Geddert'in hakkında cinsel taciz ve insan ticareti suçlamaları içeren bir iddianamenin hazırlanmasından saatler sonra intihar ettiği açıklandı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Michigan Başsavcısı Dana Nessel, Geddert'in Perşembe öğleden sonra öldüğünü doğruladı. Perşembe sabahı Geddert'e 24 ayrı suçlama yönelten bir iddianame hazırlanmıştı.

NASSAR DAVASINDA GEDDERT'İN TACİZİNE MARUZ KALDIKLARINI AÇIKLADILAR

Jimnastik takımını 2012 Olimpiyatları'na hazırlayan ekipte olan Geddert, yüzlerce atlete cinsel taciz suçundan hüküm giyen takım doktoru Larry Nassar ile yakın bir isimdi. Nassar 2018'de 250'den fazla genç kadını taciz ettiği gerekçesiyle 300'den fazla yıl hapis cezası almıştı. Nassar'a karşı 2018'deki davada ifade veren birden fazla jimnastikçi Geddert'in de kendilerini taciz ettiğini söylemişti.

Perşembe günü karakola teslim olması beklenen Geddert, karakola gelmemesi üzerine evine giden yetkililer tarafından ölü bulundu.

Geddert'e yöneltilen suçlamalar arasında aralarında 13 ve 16 yaşında çocuklarında bulunduğu birden fazla kişiye yönelik sözlü, fiziksel ve cinsel taciz suçlaması ve "atletleri ekstrem koşullarda zorla çalıştırdığı" gerekçesiyle 14 insan ticareti suçlaması da yer alıyordu.

ABD JİMNASTİK FEDERASYONU SORUMLULUK ALMIYOR

ABD Jimnastik Federasyonu ise Ocak 2020'de Nassar'ın istismar ettiği atletlere 215 milyon dolar tazminat ödeme planını açıklamıştı. Nassar'ın istismar ettiği atletler arasında yer alan jimnastikçi Simone Biles'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi, federasyonun yaşananların sorumluluğunu yeterince üstlenmediğini belirtiyor. Biles, bağımsız bir soruşturma talep ediyor. (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Almanya Sol Parti Başkan Yardımcısı Pflüger: Sol sabırla doğru politikaları savunmalı

SONRAKİ HABER

Dirençli uyuz vakaları karantina döneminde arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...