25 Şubat 2021 23:56

Taslağı biz işçiler hazırladık, TİS’i biz işçiler bitireceğiz

İZSU işçisi yazdı: Sendikalarımız, bizim şubemizde üç sözleşmedir yaptığımız gibi toplu sözleşmeyi işçiyle yapılacak referandum ile bitirmeyi ilke olarak benimsemeli ve her koşulda uygulamalıdır.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Taner TAN
İZSU İşyeri Baştemsilcisi / İzmir

İzmir’in 31 ilçesinde yaklaşık 10 bin İZENERJİ işçisi, emekçisi olarak toplu sözleşme taslağımızı yaklaşık 3 ay süren çalışmalarımız, alandan gelen talepler doğrultusunda bir buçuk gün süren temsilciler kurulunda her maddesini her bendini tartışarak hazırladık. Alandan gelen yeni öneriler doğrultusunda yeni maddeler eklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketleri içinde düşük ücret alan İZENERJİ emekçileri olarak salgın, hastalık, deprem, sel demeden İzmir halkına hizmet etmek için hep ön saflarda yer aldık.

Şimdiye kadar TİS görüşmelerimizi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yaptık, şimdi ise toplu iş sözleşmemiz işverenler sendikası SODEMSEN ile devam ediyor. Ne yazık ki işçi ve emekçiler için pek de iyi gittiği söylenemez. İZENERJİ işçileri olarak İzmir Büyükşehir bürokratları ve İZENERJİ bürokratları ile TİS görüşmesi yapmak isterdik.

REFERANDUMLA İMZALIYORUZ!

Taslağı işçiler, emekçiler ile hazırladık yine işçi ve emekçi arkadaşlarla referandum yaparak bitireceğiz. Son iki sözleşmemizde olduğu gibi toplu sözleşmede gelinen son aşamayı referandum ile işçinin onayına sunarak sözleşme imzalanacak. Toplu sözleşmelerin işçilerin onayı ile imzalanmasının ne kadar önemli olduğunu en son Kadıköy Belediyesi sözleşmesi sonrası yaşanan tartışmalarda yine gördük. Sendikalarımız, bizim şubemizde üç sözleşmedir yaptığımız gibi toplu sözleşmeyi işçiyle yapılacak referandum ile bitirmeyi ilke olarak benimsemeli ve her koşulda uygulamalıdır.

Türkiye’de birçok iş kolunda sendikaların taslak oluşturmadan toplu sözleşme görüşmelerine ve toplu sözleşmenin imzalanmasına kadar işçilerden kaçırdığı, onayını almak bir yana bilgi bile vermediği düşünüldüğünde toplu sözleşmenin işçilerle yapılacak referandumla imzalanmasının ne büyük önem taşıdığı anlaşılmalıdır. Hiç kimse işçiden daha güçlü değildir. Toplu iş görüşmemizi biz bitireceğiz, söz yetki karar tabanındır!

Reklam