24 Şubat 2021 16:20

HDP'li Kerestecioğlu: Özlem Zengin'in sözlerini nereye sığdıracağımı bilemiyorum

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, "Talimatla bebek sahibi oluyorlar" sözlerini sarf eden AKP'li Özlem Zengin'e TBMM Genel Kurulunda tepki gösterdi.

Fotoğraf: HDP

Paylaş

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'in bir televizyon kanalında sarf ettiği "Bu insanlar talimatla artık bebek sahibi oluyorlar, 'Hamile, bebekli kadınlar cezaevinde var' demek için" şeklindeki sözlerine Meclis Genel Kurulunda tepki gösterdi.

Genel Kurulda, uluslararası sözleşmelerin görüşmeleri sırasında söz alan HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, AKP Grup Başkan Vekili Zengin'e yönelik sosyal medyadan yapılan saldırıyı kınadığını ancak HDP milletvekillerine yönelik saldırılar için iktidardan aynı tavrı beklemediğini söyledi.

AKP'li Zengin'in "terör örgütlerinin talimatıyla hamile kalan mahkumların bulunduğu" yönündeki açıklamasını anımsatan Kerestecioğlu, "Bu sözleri nereye sığdıracağımı bilemiyorum. Bir kadının ağzından, kadın bedenini, kimliğini bu denli yok sayan bir söz nasıl çıkabilir inanın havsalam almıyor" dedi.

Kerestecioğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un "Cezaevlerinde bazı terör örgütü mensuplarına eski ve yeni milletvekilleri tarafından büyük miktarda pullar gönderildiği, bunların cezaevlerinden bazı mektup kampanyalarının organize edilmesi için tasarlanan bir faaliyetle ilgili olduğu" şeklindeki açıklamalarını eleştirirken, "Sayın Şentop'un laflarına bakılırsa pul ve mektup örgütü diye bir örgüt ya da suç tipi de çıkabilir yakında" ifadeleriyle tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Myanmar’da darbeye direnen kadınlar: Vazgeçmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Özgür Özel: Nadir hastalıklara dair mevzuat değişikliği için adım atma zamanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...