24 Şubat 2021 14:28

Munzur Özgür Aksın Meclisi: Doğaya karşı olan projeleri tarihin çöplüğüne gönderelim

Munzur Özgür Aksın Meclisi, Dersim’deki Munzur Gözelerinde yapılmak istenen peyzaj projesinin ihalesinin iptali üzerine açıklama yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim’in Ovacık ilçesinde Munzur Gözelerinde yapılmak istenen peyzaj projesinin ihalesinin iptali üzerine Munzur Özgür Aksın Meclisi yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Doğamıza karşı olan projeleri tarihin çöplüğüne gönderelim” denildi.

Munzur Gözelerinin önemine vurgu yapılan açıklamada, “Dersim’in Ovacık ilçesinde bulunan Munzur Gözelerinde; halkın, kurumların yöre tarihinde, inancında ve kültürel mirasında değeri büyük olan milli parkın en büyük kaynak değeri Ziyaret köyünde bulunan gözeler, 2003 yılında 2862. sayılı Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu uyarınca Erzurum Kültür Varlıkları Kurulu tarafından birinci derece doğal sit alanı olarak ilan edilmişti.Birinci derece sit alanları bilimsel çalışmalar dışında muhafaza edilecek alanlar olmasına rağmen bu alana rekreasyon projesinin (Eğlence ve dinlence )ihalesi yapıldı” denildi.

Bu ihaleye karşı Munzur Özgür Aksın Meclisinin kararı doğrultusunda, Avukat Barış Yıldırım’ın eliyle ihalenin iptali için dava açıldığı belirtilen açıklamada, “Aynı ihale hakkında Ankara Mimar Mühendisler Odasının da dava açmış olması anlamlı olmuştur. Her iki dava da Erzincan İdare Mahkemesinde reddedilirken Danıştay 13’üncü Dairesi, 28.12.2020 tarihinde yapılan ihalenin 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 21 /b. bendine aykırı olduğunu ifade ederek ihalenin iptaline kesin olarak karar verdi, karar yakın zamanda tebliğ edildi” denildi.

ÇEVREMİZİ SAHİPLENELİM

Hukuki mücadelenin yanında halkın projeye karşı gözeleri sahiplenmesinin önemine dikkat çekilen açıklamada, “Bizler Ovacık ve Dersim halkı başta olmak üzere bir bütün olarak Munzur ve Dersim dostlarının ortaklaşarak doğamızı, kültürümüzü, çevremizi, dilimizi ve tarihimizi sahiplenmesini istiyoruz. İhalenin iptalini sağladık, güç birliği ile Dersim’de ve her yerde her türlü adaletsiz ve yerelin rızası olmayan projeleri tarihin çöplüğüne gömelim!” denildi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi korkusu: Ankara Valiliğinden güvenliklere 'tam teçhizatlı görev' talimatı

SONRAKİ HABER

Bakan Fahrettin Koca, katıldığı cenaze törenindeki lebalep tablo için özür diledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...