24 Şubat 2021 14:01

Boğaziçi korkusu: Ankara Valiliğinden güvenliklere 'tam teçhizatlı görev' talimatı

Ankara Valiliği, Boğaziçi Üniversitesine rektör atamasının ardından yayılan eylemlere ilişkin özel güvenliklerle ilgili genelge yayımladı, güvenliklerin “tam teçhizatlı görev” yapmasını istedi.

Fotoğraf: Mürsel Ç.

Paylaş

Ankara Valiliği, Boğaziçi Üniversitesine rektör atamasının ardından yayılan eylemlere ilişkin dikkat çeken bir genelge yayınladı. Genelgede Boğaziçi Üniversitesiyle ilgili eylem yapılabileceği vurgulanara özel güvenliğin “tam teçhizatlı görev yapması” istendi. 

Boğaziçi Üniversitesine rektör atamasını protesto etmek amacıyla Ocak ayından beri Türkiye’nin birçok şehrinde eylemler gerçekleştiriliyor. Ankara’da Hacettepe ve ODTÜ’de öğrenciler üniversite kampüslerinde eylemler gerçekleştirmişti. Kızılay ve 100. Yıl’da da gerçekleşen eylemlere polis müdahale etmiş ve öğrenciler darbedilerek gözaltına alınmıştı.

ANKARA VALİLİĞİNDEN GENELGE

Ancak Ankara Valiliği tarafından yayınlanan bir genelge, üniversite eylemlerine yönelik korkunun ne boyuta ulaştığını gözler önüne serdi. 23 Şubat 2021 tarihli, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek imzasıyla yayımlanan genelge, özel güvenlik izni alan kurum ve kuruluşlara, özel güvenlik izni alan üniversitelere ve özel güvenlik şirketlerine gönderildi. Yazıda, “Boğaziçi Üniversitesine rektör atamasını protesto etmek amacıyla meydana gelebilecek olaylar ile ilgili olarak ilimiz genelinde marjinal sol gruplar organizesinde sözde ‘Boğaziçi Direnişi’ adı altında üniversite yerleşkelerinde oturma eylemi, basın açıklaması, bildiri dağıtımı, yürüyüş, panel, söyleşi, pankart asma, yazılama vb. eylem ve etkinliklere önümüzdeki süreçte de devam edebileceği değerlendirilmiştir” denildi.

TAM TEÇHİZATLI GÖREV

Bu kapsamda önleyici güvenlik tedbirleri olarak kamera, x-ray cihazı, kapı ve el dedektörü gibi fiziki önlemlerin aktif olarak çalışmasının sağlanması, özel güvenlik görevlilerinin tam teçhizatlı görev yapması, en üst seviyede tedbir alınması, genel kolluk ile azami seviyede irtibat ve bilgi akışı sağlanması gibi maddeler yer aldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lise öğrencileri sınavların iptal edilmesini istiyor: Bakan Ziya Selçuk bizi duymuyor

SONRAKİ HABER

Munzur Özgür Aksın Meclisi: Doğaya karşı olan projeleri tarihin çöplüğüne gönderelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa