24 Şubat 2021 13:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan "İnsan hakları eylem planımızı salı günü açıklayacağız" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP İstanbul İl Kongresinde yaptığı konuşmada bir kez daha Gezi direnişinden bahsetti, "Kanal İstanbul'u inadına yapacağız" dedi.

Fotoğraf: İsa Terli/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,partisinin İstanbul il kongresinde konuştu. Erdoğan, bir kez daha Gezi direnişine gönderme yaptı, "Ola ki böyle bir yola tevessül edecek olurlarsa bu millet bunun bedelini çok ağır ödetir" diyerek kutuplaştırma politikasını sürdürdü. Ayrıca Kanal İstanbul'la ilgili de konuşan Erdoğan "İnadına yapacağız" dedi.

"Salı günü insan hakları eylem planını milletimizle paylaşacağız" diyen Erdoğan, sonraki hafta da "ekonomik reform" paketini açıklayacaklarını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul'a il başkanı yapıyoruz. Kendisinin Bayram Şenocak kardeşimizden devraldığı bayrağı çok daha yukarılara taşıyacağına inanıyorum.

İstanbul'u seviyorsanız önce onun hakkını vereceksiniz. Bu şehri seviyorsanız önce bedelini kendisine hizmet ederek ödeyeceksiniz. Karşımıza kim dikilirse dikilsin, önümüze hangi engeller çıkartılırsa çıkartılsın, geride hangi oyunlar oynanırsa oynansın, ülkemize, milletimize ve İstanbul'a hizmet davamızdan asla vazgeçmedik. İstanbul'u yanımıza aldığımızda içerideki hainlerden, dışarıdaki düşmanlara kadar yedi düvele meydan okuyacak güce sahip olduk. Bundan sonra da ola ki böyle bir yola (Gezi direnişi) tevessül edecek olurlarsa bu millet bunun bedelini çok ağır ödetir. Atatürk Kültür Merkezi'nin inşasında sona geliyoruz. Muhteşem bir opera binasını İstanbul'umuza kazandırıyoruz."

''KANAL İSTANBUL'U İNADINA YAPACAĞIZ''

"Boğaz'ın altından geçecek yeni tünel olan Büyük İstanbul Tüneli'nin etüt proje çalışmalarını tamamladık, ihale hazırlıkları devam ediyor. Kanal İstanbul'u yapacağız, inadına yapacağız ve Kanal İstanbul ile İstanbul nasıl güzelleşecek, bunu da görecekler. Batı için Türk yani İslam, Doğu için de Türk yani Kızıl Elma olan İstanbul'un bu kutlu kimliğini elinden almak isteyenleri sandığa gömeceğiz.

Yeni sivil bir anayasayı milletimizle birlikte hazırlayarak hem bu ülkeyi darbe dönemi anayasası ile yönetilme ayıbından kurtaracak hem de 2053 vizyonumuzun rehberine kavuşmuş olacağız. Salı günü insan hakları eylem planını milletimizle paylaşacağız. Sonraki hafta da ekonomik reform paketini açıklayacağız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü 51 öğrenci hakkında soruşturma başlattı

SONRAKİ HABER

Antep'te hasta yakınlarından sağlık çalışanlarına saldırı: 3 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa