24 Şubat 2021 12:07

CHP’li Adıgüzel, yanıt alamadığı soru önergelerini ağaca astı

Sağlık Bakanı Koca'ya pandeminin başından beri 128 soru yönelttiğini dile getiren Mustafa Adıgüzel, sadece 1 sorusunu yanıtlayan bakana tepki olarak Meclis binasının çıkışındaki ağaca sorularını astı.

Fotoğraf: Mustafa Adıgüzel

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pandeminin başından beri soru önergelerini yanıtlamamasını protesto eden CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Mecliste AKP grubunun önünde ağaca sorularının yer aldığı kağıtlar astı. Adıgüzel, "Resmi yollarla Sağlık Bakanı yanıt vermedi belki bu yollar verir" dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Mecliste ilginç bir eylem yaptı. Sağlik Bakanı Fakrettin Koca’nın yanıt vermediği sorularını ağaca asarken açıklama yapan Adıgüzel, “Resmi yollarla Sağlık Bakanı yanıt vermedi belki bu yollar verir” dedi. Pandeminin başından beri 28 soru önergesi ile 128 soru sorduğunu anlatan Adıgüzel, “Bu sorulardan 127’sine yanıt alamadım. Sadece pandemi ile olmayan SMA ile ilgili bir soruya da olumsuz yanıt verdi. Bu önergeleri resmi yollardan gönderdik, görmedi. Belki bu şekilde görür diye Meclisin bahçesinde genel kurul ve AKP grubunun önündeki bu ağaca asıyorum. Bu ağaç bir adak ağacı değil, önerge ağacı da değil. Arkamda gördüğünüz bina da yatır değil; Türkiye Büyük Millet Meclisi. Sağlık Bakanı milletin vekilinin sorduğu sorulara cevap verecek” dedi. “Bu soruları iş olsun diye sormuyorum” diyen Adıgüzel, demokrasinin bir hesap verme, denetleme sistemi olduğunu söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu'ndan Halk Ekmek açıklaması: Vatandaşlarımızı Halk Ekmek ile destekleyeceğiz

SONRAKİ HABER

Norveç ile Rusya arasında ‘ABD bombardıman uçakları’ gerilimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...