24 Şubat 2021 11:52
Son Güncellenme Tarihi: 24 Şubat 2021 16:25

Hakkari Belediyesi eski Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu'na 2 yıl hapis cezası verildi

Hakkari eski Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu’na “zimmet” iddiasıyla 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Dilek Hatipoğlu | Fotoğraf: MA

Paylaş

Van T Tipi Cezaevine sevk edildiği sırada darp ve çıplak aramaya maruz bırakılan Hakkari eski Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu’na “zimmet” iddiasıyla 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verildi. Mahkeme, Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi Çiftçi hakkında ise, “kamu görevini usulsüz üstlenme” ve “görevi kötüye kullanma” iddialarıyla 5 bin 500 TL para cezası verdi.

Ankara Sincan Cezaevinden 12 Şubat'ta Van T Tipi Cezaevine sevk edilmesinin ardından cezaevi girişinde çıplak aramaya maruz bırakılan ve darbedilen Hakkari eski Belediye Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ile dönemin Belediye Eş Başkanı Nurullah Çiftçi ve 20 belediye meclis üyesi hakkında açılan davanın 6’ncı duruşması görüldü. Eş başkanlık sistemi gerekçe gösterilerek "görevi kötüye kullanmak" ve “zimmet” suçlamasıyla açılan davanın duruşması Hakkari 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Farklı bir davadan aldıkları ceza nedeniyle tutuklu bulunan eş başkanlar Hatipoğlu ve Çiftçi duruşmada hazır edildi. Tutuksuz yargılanan bazı meclis üyeleri de duruşmaya katıldı.

"BAKANLARI EŞ BAŞKAN SIFATIYLA KARŞILADIK"

Hakkındaki iddialara ilişkin savunma yapan Hatipoğlu, görev başında olduğu dönemde kimi bakanları Çiftçi ile birlikte eş başkan sıfatıyla ağırladıklarını anımsattı. Hatipoğlu, suçlamaların hukuksuz olduğunu vurguladı.

HAPİS VE PARA CEZASI

Avukatların savunmalarının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme, Hatipoğlu’na “zimmet” iddiasıyla 2 yıl 2 ay 20 gün ceza verdi.  Mahkeme, Çiftçi hakkında ise, “kamu görevini usulsüz üstlenme” ve “görevi kötüye kullanma” iddialarıyla 5 bin 500 TL para cezası verdi.

Yine, belediye meclis üyelerine “görevi kötüye kullanma” iddiasıyla para cezası verildi. Daha önce herhangi bir cezası olmayan meclis üyelerine “Hükmün Açıklanmasını Geri Bırakılması (HAGB)” uygulandı.

BABASI İHD'YE BAŞVURMUŞTU

Hatipoğlu’nun babası Kemal Yeşilbağ, kızından haber alamaması üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi'ne başvurmuştu. Kızının cezaevi girişinde çıplak arama dayatmasını kabul etmediği için gardiyanlarca darbedildiğini söyleyen Yeşilbağ, bunun insanlık dışı uygulama olduğunu ifade etti. Darbedilmesinden sonra kızıyla görüşmedikleri bilgisini veren Yeşilbağ, "Sol gözünde morluk olduğunu açık bir şekilde gözlemledik. Aldığımız bilgilere göre, kızım darp raporu alarak, avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuş. Bir haftadır kızıma ulaşamıyorum. Sağlık durumundan endişe ediyorum" dedi. (Adana/MA)

ÖNCEKİ HABER

Evine 12 bin lira elektrik cezası gelen yaşlı kadın isyan etti

SONRAKİ HABER

Direnişteki Yasin Kaplan Halı işçileri ifade için karakola götürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...