24 Şubat 2021 11:34

Evine 12 bin lira elektrik cezası gelen yaşlı kadın isyan etti

İzmir'de yaşayan 78 yaşındaki Bedriye Öztek'e kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla 12 bin 365 lira para cezası kesildi. "Vergimi veriyorum, faturalarımı ödüyorum" diyen Öztek, cezaya isyan etti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

İzmir'de yaşayan 78 yaşındaki Bedriye Öztek'e, Gediz Elektrik, kaçak elektrik kullandığı iddiasıyla 12 bin 365 lira para cezası kesti. "Vergimi veriyorum, faturalarımı ödüyorum" diyen Öztek, cezaya isyan etti.

Bornova'da Emek Partisinin (EMEP) insanca bir yaşam için zamların geri alınması ve ücretlerin artırılması talebiyle düzenlediği basın açıklaması sonrası Evrensel'e konuşan Öztek, yaşadıklarını anlattı.

Borcunu 7 gün içinde ödemezse icra geleceğini söyleyen Öztek, “Ben hırsız değilim herkes gibi vergimi veriyorum faturalarımı ödüyorum. Bunu bana yapmaya hakları yok. İnsanız diye gezmesinler, ben hak etmediğim şeyleri yaşıyorum" dedi.

Şeker hastasıyı olduğunu, yüzde 70 engeli bulunduğunu aktaran Öztek, "Emekli maaşı var eşimin 1500 lira. Onunla kiramı ödeyeyim, ev mi geçindireyim? Yemiyoruz içiyoruz borcumuzu ödüyoruz. Yıllardır icra gelmedi, bunların yüzünden icra gelecek. Bana yaptıklarından onlar utanmıyor ama ben utanıyorum. Yazıklar olsun. Şimdiye kadar verdiğim oylar da haram olsun. Artık oy falan yok" dedi.

Öztek, emekli maaşıyla 12 bin 365 liralık borcu yedi gün içinde nasıl ödeyeceğini sordu. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam