24 Şubat 2021 07:38

İnsan Hakları Eylem Planı, Erdoğan tarafından 2 Mart'ta açıklanacak

İktidarın gündeme getirdiği "reformlar" kapsamında hazırlanan İnsan Hakları Eylem Planı, Erdoğan tarafından 2 Mart'ta açıklanacak.

Recep Tayyip Erdoğan | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İktidarın "reform" diye gündeme getirdiği planlar kapsamında Adalet Bakanlığının hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2 Mart'ta Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda açıklanacak.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre; kapsamlı çalışmaları tamamlanan İnsan Hakları Eylem Planı'nın 2 Mart Salı günü yeni atanan hâkim ve savcılar için düzenlenecek kura töreninde açıklanacağı belirtildi.

Eylem planının 'insan haklarının geliştirilmesi ve korunması noktasında önemli ilkeler içereceği' belirtiliyor. 9 amaç, 49 hedef ve 374 faaliyetten oluştuğu belirtilen planda, geniş kesimlere yönelik çok sayıda insan hakları eğitimi bulunuyor. Düzenlemelerin bir kısmının TBMM'de kanunlaşacağı vurgulanırken, bir kısmının da idari kararlarla devreye gireceği açıklandı.

9 AMAÇ, 49 HEDEF ve 374 FAALİYET

Eylem planında, devletin bireylerin hak ve hürriyetlerini koruma görevine vurgu yapılıyor. Hak ve hürriyetleri koruma altına alacak yasal düzenlemeler yer alıyor. Taslakta hukuki öngörülebilirlik ve şeffaflık, adil yargılanma hakkının güçlendirilmesi, özel hayatın güvence altına alınması, mülkiyet hakkının daha etkin korunması gibi başlıklar dikkat çekiyor.

Eylem planında bekçilere insan hakları eğitimi, boşanmış eşe de 'eşe karşı işlenmiş suçlar'daki gibi ağırlaştırıcı sebepler, boşanma davalarının tarafların yıpranmaması için hızlandırılması, "çocuk dostu" adliyeler, güvenli gıda gibi konu başlıkları bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kovid-19 aşılama takviminin ikinci adımında hangi gruplar aşılanacak?

SONRAKİ HABER

TKİ'nin kozmetik macerasına gömdüğü milyonlar Meclis gündemine taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...