24 Şubat 2021 06:45

Gözaltında işkence iddiaları "kaba ve yaralayıcı" ifadeler gerekçesiyle reddedildi

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, HDP'li Gergerlioğlu'nun Boğaziçili öğrencilerinin gözaltı sırasında yaşadıkları işkence iddialarına dair soru önergesini, "kaba ve yaralayıcı" diyerek iade etti.

Boğaziçi Üniversitesindeki eyleme katılan öğrenciler, Özel Harekat polisleri tarafından gözaltına alınmıştı | Fotoğraf: DHA

Paylaş

HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, Boğaziçili öğrencilerin gözaltına alınmaları sırasında dile getirilen işkence iddialarını soru önergesi olarak Meclis'e sundu. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, işkence iddialarının anlatıldığı bölümlerin 'kaba ve yaralayıcı' olduğu gerekçesiyle önergeyi iade etti.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'in haberine göre HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5 Ocak'ta gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin emniyette maruz kaldığı uygulamaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu. Gergerlioğlu, 17 kişinin gözaltına alındığı sırada öğrencilerin ters kelepçe uygulamasıyla karşılaştıkları, öğrencilerin evlerinin kapılarının kırıldığı, gözaltına alınan öğrencilerden iki kişinin çıplak aramaya maruz kaldığını ve bu işlemler sürerken bir öğrencinin cinsel içerikli tehditler aldığı iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise önergeyi 'Kaba ve yaralayıcı' bulduğu gerekçesiyle iade etti.

ÖNERGENİN İADE GEREKÇESİ: KABA VE YARALAYICI

Söz konusu "kaba ve yaralayıcı" ifadelerin önergeden çıkarılması halinde işleme alınacağını belirten Şentop'un önergeyi iade etmesine gerekçe gösterdiği bölüm ise şöyle oldu: “Gözaltına alınan öğrencilerden olan Havin Özcan, serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamada, 'Tacize uğradım arkadaşımla beraber. Sonrasında hukuksuz bir şekilde ters kelepçe yapıldı. Sürekli bileklerimiz sıkıldı, ama doktorlar bilerek muayene tutanaklarına yazmadılar. Sonra İstanbul Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde nezarethaneye getirildiğimizde, 5 polis gelip beni tecavüzle test ettiler. 'Jop'u nerene sokayım?', 'gerçi sen ondan da zevk alırsın' gibi şeyler söylediler. Çıplak aramaya dayatıldım zorla. Yerlerde avuçlanarak ellendim. İki gün sonra hastaneye gittiğimizde tekrar bir polis bize 'size jopu sokacağım' dedi. Kamera kayıtlarında var hepsi."  (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kuzey Ormanları Savunması: Ormanda RES olmaz İstanbul RES projesi iptal edilsin

SONRAKİ HABER

Gazeteci Hakkı Boltan beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...