23 Şubat 2021 08:24

HDP üyesi yurttaş, Mehmet Özhaseki ve Nedim Şener hakkında suç duyurusunda bulundu

Mardin'de HDP üyesi Abidin Unay, HDP'li seçmenlere dönük hakaret ve nefret içeren sözleri nedeniyle Mehmet Özhaseki ve Nedim Şener hakkında suç duyurusunda bulundu.

HDP üyesi Abidin Unay, Kızıltepe Adliyesi önünde | Fotoğraf: MA

Paylaş

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi Abidin Unay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile gazeteci Nedim Şener'in HDP'li seçmenlere dönük hakaret ve nefret içeren sözlerine ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Kızıltepe Adliyesine giderek hazırladığı dilekçeleri Kızıltepe Cumhuriyet Savcılığına teslim eden Unay, Özhaseki ve Şener hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik veya aşağılama", "Nefret ve ayrımcılık", "Siyasi hakların kullanılmasının engellenmesi", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından şikayetçi oldu.

NE OLMUŞTU?

Özhaseki, Kayseri'de katıldığı bir açılış programında HDP'yi ve seçmenlerini hedef alarak “HDP'yi her fırsatta söylemeliyiz. Bir gün olsun Mecliste 'PKK'ya Lanet olsun' diyemediler. Ana muhalefet de bunların sözcülüğünü yapmaya devam ediyor... Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin. Bunları her fırsatta söylemeliyiz" demişti.

Nedim Şener de CNN Türk televizyonunda katıldığı programda HDP seçmenlerini hedef alarak, "HDP ile kim iş birliği yaparsa o çamur üzerine bulaşır. O çamur, o kan üzerine bulaşır. Nettir. Bu kadar. Hiç tartışmıyorum. Bana cevap verme. HDP'ye oy veren, PKK'nın kalaşnikof kurşunudur" sözlerini sarf etmişti. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Buldan'dan Soylu'ya yanıt: O fotoğrafları keşke önce genel başkanına gösterseydin

SONRAKİ HABER

Kalem kalem Merkez Bankasının rezervi: Net eksi 47 milyar dolar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...