22 Şubat 2021 08:14

Sur Belediyesi Eş Başkanı Filiz Buluttekin’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Sur Belediyesi Eş Başkanı Filiz Buluttekin’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır’ın Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin’in “terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davada, 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Diyarbakır 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına Buluttekin katılmazken, avukatı Sertaç Buluttekin ve Suzan Akipa hazır bulundu. 

Önceki celsede ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarlayan iddia makamı, Buluttekin’in 2017 ve 2019 tarihleri arasında 42 eyleme katıldığını belirtti. Buluttekin’in evinde propaganda içerikli dokümanlara ulaşıldığını öne süren savcı, Buluttekin’in KHK ile kapatılan Kongreya Jinên Azad (KJA) üyesi olduğunu, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistlerinden talimat aldığı ve gizli tanık Firar’ın beyanlarına dayanarak, “terör örgütüne üye olmak” suçunu işlediğini ileri sürdü.

DOSYADA BULUNMUYOR!

Mütalaaya katılmadıklarını belirten avukat Suzan Akipa, müvekkilinin 2017 ve 2018 yılları arasında HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı olduğunu, daha sonrada Sur Belediyesi Eş Başkanı olduğunu söyledi. Akipa, müvekkilinin belirlenen süreler içerisinde siyasi faaliyetler yürüttüğünü ve ardından seçim çalışmalarında bulunduğuna dikkat çekerek, iddianamenin delillere dayanaktan yoksun olduğunun altını çizdi. Akipa, “Müvekkilimin yerine kayyum atanması amacı ile bu dosyanın olduğunu düşünüyoruz. Müvekkilimin çağrılara uyarak cenaze ve etkinliklere katıldığı söyleniyor, fakat bahsedilen çağrılara ilişkin dosyada bir şey bulunmamaktadır. Bu metinlerin hiçbiri müvekkilimin katılımından önce yayımlanmamıştır, sonradan yayımlanan metinlerdir. Bütün etkinlikler vali izni ile olan etkinliklerdir. Müvekkilim kadın hakları savunucusudur. İddianamede bahsi geçen birkaç etkinlik kadına yönelik şiddetle alakalıdır. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Avukat Sertaç Buluttekin ise gizli tanık beyanlarının hukuka aykırı bir şekilde alındığını dile getirerek, “Gizli tanık ifadeleri çelişkilerle doludur. Dernek üyeliği anayasal bir haktır. Bu nedenle müvekkilim ile ilgili bu hususta ceza verilmesi mümkün değildir. Müvekkilimin hiçbir örgüt ile alakası yoktur. Mütalaayı kabul etmiyoruz ve beraatını talep ediyoruz” dedi.

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, Buluttekin’e “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Dilan Dirayet Taşdemir’den Soylu'ya Garê yanıtı: İftiraya karşı dava açacağım

SONRAKİ HABER

Tecavüz faili adli kontrol şartını ihlalden tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...