21 Şubat 2021 05:43

ALES sebebiyle bazı okullarda yoğunluk yaşandı

ÖSYM tarafından Kovid-19 tedbirleri kapsamında 2021 yılına ertelenen 2020-ALES/2 81 ilde 88 sınav merkezinde gerçekleştirildi. İstanbul'daki bazı okullarda yoğunluk yaşandı.

Fotoğraf: Esra Bilgin/AA

Paylaş

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 2021 yılına ertelenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020- ALES/2) 81 ilde ve 88 sınav merkezinde gerçekleştirildi.

Adaylar, erken saatlerde sınavın yapılacağı okulların önüne gelmeye başladı. Kovid-19 önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtıldı.

Geçen yıl 1-12 Ekim'de başvuruları alınan sınav dolayısıyla İstanbul'da Zeytinburnu Merkezefendi Anadolu İmam Hatip Lisesi ile İTO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yoğunluk oluştu.

Anadolu Ajansının aktardığına göre sınavın yapıldığı okulların önüne gelen zabıta ekipleri, maske kullanılması ve sosyal mesafe kuralına uyulması konusunda uyarıda bulundu. Okulların bahçesine giren zabıta ekipleri alınan önlemleri denetledi.

Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve mesafeyi korumak için adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmadı.

Araçlarıyla okula gelenlerin yakınlarından bazıları araçlarında beklerken bazıları da adayların sınava girmesinin ardından okulların önünde ayrıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mardin'de 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı ilan edildi

SONRAKİ HABER

AKP'li Beyazgül’e “Oğlun çuval çuval para götürüyor” diyen Savacak geri adım attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa