20 Şubat 2021 17:40

CPS Otomotiv'de 170 işçi işsizlikle karşı karşıya

İstanbul Tuzla'da bulunan DERİTEKS’in örgütlü olduğu CPS Otomotiv'de patronların arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ücretleri aksayan işçiler, işsiz kalma endişesi yaşadıklarını söylüyor.

Fotoğraf: Evrensel (Arşiv)

Paylaş

İstanbul Tuzla Serbest Bölge’de bulunan DERİTEKS’in örgütlü olduğu CPS Otomotiv'de patronların arasındaki anlaşmazlık nedeniyle ücretleri aksayan işçiler 170 kişinin kısa çalışma ödeneği kapsamında olduğunu, işsiz kalma endişesi yaşadıklarını belirtti.

Evrensel'e konuşan işçiler "Patronlar işlerin yoluna koyulması, işyerinin devri ve kendi aralarındaki sorunları çözmeleri için sendikadan süre istediler. Ama bugüne kadar hiçbir adım atmadılar. 170 kişiyi kısa çalışma ödeneğine tabi tuttular. Bu süre zarfında mülk sahibine kiraları yaratılmadığı için bütün üretimdeki makinelerine haciz gelmiş 18 Şubat'ta bütün makinaları alıp götürdüler. Biz işçiler gidip engel olmak istedik ama müdahale etmemizin yasal olmadığını söylediler. İşverenler gelip hiçbir açıklama yapmadı. 170 kişi şu an işsiz kalma ile karşı karşıyayız. Pazartesi günü CPS Press From'un önünde eylemlere devam etme kararları alındı. Bütün haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Gerekirse işverenlerin evlerinin önünde eylemler yapmayı düşünüyoruz" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Muğla'da kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

Halkevleri’nden muhabirimiz Eylem Nazlıer'e ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa