20 Şubat 2021 14:08

Gaziantepspor işçileri alacaklarını istiyor

Gaziantep Spor Kulübünde çalışan ve 2 yıl önce işten çıkarılan 40 işçinin 4 milyon liralık tazminatı ödenmedi. Açtıkları davayı kazanan işçiler muhatap bulamıyor.

Fotoğraf, Halil Yakut'un kişisel arşivinden alınmıştır.

Paylaş

Deniz KAR
Antep

Gaziantep Spor Kulübü bünyesinde çalışan ve 2 yıl önce işten çıkarılan 40 işçinin 4 milyon liralık tazminatı ödenmiyor. Açtıkları davayı kazanan işçiler, muhatap bulamıyor. Aralarında kulübe 25 yıl emek verenlerin de bulunduğu işçilerden bazılarının maaş alacakları dahi var. Gaziantepspor’da 8 yıl çalışan Halil Yakut ve 10 yıl çalışan Ömer Çelikay mağduriyetlerini Evrensel’e anlattı.

“MUHATAP BULAMIYORUZ”

Kulüpte 8 sene servis şoförlüğü yapan Halil Yakut, 40 kişinin 2018’de işten çıkarıldığını ve işsiz kaldığını, 2 sene sonra ise kulübün kapandığını söyledi.

İşçilerin tazminatını alamadığını belirten Yakut, “İçeride halen 4 aylığı olan arkadaşlarımız bile var. Bunlar için dava açtık, açtığımız davayı kazandık ama bizden başka alacaklılar da var, bize sıra gelmiyor. Muhatap da bulamıyoruz” dedi.

“25 YIL ÇALIŞAN VAR”

40 kişinin içinde 25 yıllık çalışanların da olduğunu dile getiren Yakut, “Bu 40 kişi senelerce kulübe hizmet etmiş. Ömer arkadaşımız çimlerle ilgilenirdi, en ufak bir hatada hemen fırça atılırdı. Ben servis şoförüydüm, benim için de öyle. Ben bu kulüple 1 hafta, 15 gün şehir dışına gidiyordum. Bazen ailemizi görmüyorduk” ifadelerini kullandı.

Artık başka bir iş yapmanın da kendisi için çok zor olduğunu söyleyen yakut, “Ben 50 yaşını geçmişim, bu saatten sonra gidip fabrikada çalışamam ki. İçimizdeki arkadaşların çoğu kiracı. Alacağımız para bizim için bir umut” diye konuştu.

Daha önce de alacakları için kulüple irtibata geçmeye çalıştıklarını aktaran Halil Yakut, tesisin içinde 40 gün boyunca eylem yaptıklarını da söyledi.

TOPLAM ALACAK 4 MİLYON LİRA

Kulüpte 10 yıl çalışan ve çimlere bakan Ömer Çelikay ise Gaziantepspor üzerine kayıtlı bir arazinin satışa çıkarıldığını, 800 bin liraya satıldığını ancak SGK de alacaklı olduğu için paranın SGK’nın hesabına geçtiğini söyledi.

İşçilerin, kendi aralarında para toplayarak araziyi icra mahkemesinde satışa çıkardıklarını dile getiren Çelikay, “Tazminat alacaklarımız için satışa çıkardık. 40 kişinin normalde toplam alacağımız para 4 milyon lira, satılan arsa 800 bin lira. Haciz süreci tamamlandı ve alacaklı listesi yapıldı. SGK alacağı da olduğu için ilk olarak onlara verildi, işçilere bir şey kalmadı. Avukatımız, ‘Biz buna itiraz etsek bile elimize para geçmez, arazi parasından 40 kişiye toplam 20 bin lira düşer’ dedi. Kişi başı 500'er lira yani” dedi.

“VALİ, ‘PARA HARİÇ HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIRIZ’ DEDİ”

Alacak için muhatap bulamadıklarını vali ile görüştüklerini de sözlerine ekleyen Çelikay, “Şu anda hiçbir muhatabımız yok. Yönetim falan yok, sadece dernekler masasında kâğıt üzerinde var. Bize göre muhatap Valilik. Vali ile de görüştük. Vali de bize ‘Para hariç üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Eğer kapanınca ibre size dönecekse, ben savcılığa talimat vereyim başsavcı kapatsın orayı’ dedi. Biz ayrıldıktan sonra kulübe para akmaya devam ediyordu. Biz ayrıldıktan sonra 2 sene daha faaliyetteydi kulüp” dedi.

ÖNCEKİ HABER

HDP Milletvekili Tiryaki: İktidar Garê’de kaybettiği prestijin intikamını istiyor

SONRAKİ HABER

344 yazar, şair, sanatçı ve gazeteciden Boğaziçi öğrencilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...