19 Şubat 2021 12:38
Son Güncellenme Tarihi: 19 Şubat 2021 18:08

Artvin'de taş ocağında iş cinayeti: İş makinesi devrildi, 1 işçi yaşamını yitirdi

Artvin'de taş ocağında iş makinesinin devrilmesi sonucu altında kalan 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.

Fotoğraf: Yusuf Okur/AA

Paylaş

Ali Osman ERTAŞ
Artvin

Artvin’in Arhavi ilçesi Dikyamaç köyünde Cengiz inşaata ait taş ocağında iş makinesinin yuvarlanıp ters düşmesi sonucu işçi Hakan Altekin hayatını kaybetti. Bir işçi de yaralandı.

Artvin’in Arhavi ilçesi Dikyamaç köyünde Rize-Artvin Havaalanı için taş çıkartan Cengiz inşaata ait taş ocağında meydana gelen iş cinayetinde iş makinesinin devrilip ters düşmesi sonucu Rize-Ardeşen ilçesi Işıklı köyü Orta Alan Mahallesinde oturan 42 yaşında 4 çocuk babası Hakan Altekin hayatını kaybetti. Bir kişi ise yaralandı, yaralı kurtulan işçinin ölüm tehlikesi bulunmadığı bildirildi.

Dikyamaç köyünde oturan Osman Özşalap, yıllardır taş ocağına karşı mahkemelerde mücadele verdiklerini belirterek, “Daha önce de defalarca kaza oldu, ölümcül kazalarda toplamda 6 kişi öldü. Dinamit patlatmalardan dolayı evlerimiz çatladı. Patlamaları deprem gibi hissediyoruz, tarihi evler yıkılma tehlikesinde, çalışma alanında hiç bir önlem yok ana yolu bile şantiye alanına çevirdiler, anayolu artık stabilize yol haline geldi” dedi.

Dikyamaç köylüleri olarak taş ocağına karşı defalarca dava açtıklarını son bilirkişi raporunda her şeyin normal olduğu, herhangi bir sakınca olmadığının rapor edildiğini hatırlatarak şunları söyledi, “Ve ardından bu olay oldu, ÇED, yönetmenliğine işletme anlamında aykırı bir çalışma yapılıyor, gece de çalışma yapılıyor bazı ölümler o çalışmalarda oldu, yola apartman kadar taşlar düşüyor, Rize-Artvin Havaalanı bitene kadar yanı en az 2 yıl daha şirket buradan taş almaya devam edecek hiçbir tedbir almadan…”

ÖNCEKİ HABER

Denizli'de JES tarlaya zarar verdi, şirket "doğal afet" dedi

SONRAKİ HABER

Özlem Ertan’dan Dolunay Ayini 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...