19 Şubat 2021 11:10
Son Güncellenme Tarihi: 20 Şubat 2021 17:54

Elazığ'da iş cinayeti: 2 maden işçisi yaşamını yitirdi

Elazığ'da krom madeninde çalışan kuzenler Salih Yıldırım ve Adem Yıldız, asansör olarak kullanılan vagonun düşmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Salih Yıldırım (solda) ve Adem Yıldız | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Elazığ'ın Palu ilçesindeki krom madeni çıkarılan özel maden ocağında iş cinayeti yaşandı.

Madende çalışan kuzenler Salih Yıldırım (29) ve Adem Yıldız (30), asansör olarak kullanılan vagondan aşağı indikleri sırada, vagonun vincindeki demir parçasının kopmasıyla yaklaşık 25 metreden düştü.

Çalışma arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye gelen sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapılan işçiler, kaldırıldıkları hastanede yapılan yaşamını yitirdi.

İşçilerin cenazeleri, otopsi için Fırat Üniversitesi Hastanesi morguna getirildi.

İşçilerin evli ve birer çocuk sahibi oldukları öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

EMEP İL BAŞKANI: İŞÇİLER AĞIR ÇALIŞMA KOŞULLARI VE GÜVENCESİZLİK İÇERİSİNDE

Emek Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Zülfikar, kentte geçen günlerde bir iş cinayeti daha yaşandığını hatırlatarak, iktidarın politikalarına tepki gösterdi.

Zülfikar, “Denetimsizliğin diz boyu olduğu, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı Elazığ'daki krom madenlerinde, işçiler yıllardır can veriyor. Geçtiğimiz günlerde Yazıkonak Beldesinde de 1 inşaat işçisi inşaattan düşerek hayatını kaybetmişti. 1 hafta içerisinde yaşanan bu iş cinayetleri de gösteriyor ki Elazığ'da çalışan işçiler ağır çalışma koşulları ve güvencesizlik içerisindedirler. Yetkililer bu cinayetler karşısında başsağlığı ve rahmet dilemekten, 'Soruşturma başlattık' açıklamasından öte bir şey yapmıyor. Bu tutum, işçilerin ölümünün önene geçmediği gibi patronlara güç veriyor" dedi.

İş cinayetlerinin yaşanmaması için mücadele çağrısı yapan Zülfikar, "Elazığ işçi sınıfını iş cinayetlerine karşı seslerini yükseltmeye, işçilere ölümü ve açlığı dayatan bu sömürü düzenine karşı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. Buradan bir kez daha bu davaların takipçisi olacağımızı belirtiyor, ölen işçilerin ailelerine ve Elazığ'da ki bütün işçilere baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya'da Kovid-19'un enzim testlerinde gizlenebilecek yeni mutasyonu keşfedildi

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadını "aile" ile tarif etti, yine "En az 3 çocuk" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...